World Ecolabel Day 12.10.2023

World Ecolabel Day 12.10.2023

Tänään World Ecolabel-päivänä juhlitaan ympäristömerkkejä – me juhlimme viittä Joutsenmerkki-sertifikaattiamme

 

 

Joutsenmerkkiä ei noin vain saa, mutta me olemme onnistuneet siinä viidesti ja tavoittelemme kuudetta sertifikaattia! Kovan työn tuloksena olemme täyttäneet Pohjoismaiden virallisen ympäristömerkin lukuisat kunnianhimoset kriteerit. Joutsenmerkki ei kerro ympäristöystävällisyydestä vain yhdellä osa-alueella. Se takaa tuotteiden tai palveluiden olevan ympäristön kannalta parempia valintoja koko elinkaarensa ajalta aina raaka-aineista kierrätykseen. Sen vuoksi Joutsenmerkki on vaikea saada, mutta helppo valita.

Me olemme tehneet kovaa työtä tarjotaksemme Joutsenmerkittyjä rakentamisen hankkeita entistä joustavammin. Konseptillemme on myönnetty Joutsenmerkki-rakentamisen peruslupa toteuttaa asumisen ja varhaiskasvatuksen toimitiloja Joutsenmerkittyinä. Toivomme, että jatkossa saamme ruuvata mahdollisimman monen rakennuksen seinään Joutsenmerkki-kylttejä osoittamaan ympäristövastuullisuutta.

Joutsenmerkki rakentamisessa

Joutsenmerkintäkriteerin avulla saavutat rakennusprojektissa rakennusmateriaalin ympäristöystävällisyyden lisäksi hallitun ääniympäristön sekä valoisuuden ja tuoksuttoman sisäilman. Joutsenmerkinnän mukaan rakentaminen edellyttää meiltä mm. koko suunnittelu- ja rakennusaikaisen dokumentoidun laadun- ja kosteudenhallinnan sekä rakennuksen materiaalilokin. Joutsenmerkitty rakennus on energiataloudellinen, sillä esim. päiväkotien E-lukuvaatimus on 85 eli 15% A-luokkavaatimusta taloudellisempi.

Tutustu Joutsenmerkittyihin kohteisiimme:

  1. Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti – Kenttäkadun päiväkoti, Hyvinkää
  2. Pohjoismaiden ensimmäinen Joutsenmerkitty pienryhmäkoti – Merikratos Oy, Pienryhmäkoti Järvenselkä, Kaarina.
  3. Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty perhekuntoutuskeskus – Merikratos Oy, Perhekuntoutuskeskus Luotsi, Mikkeli
  4. Teijo-Talojen toinen Joutsenmerkitty päiväkoti – Ollikkalan päiväkoti, Salo
  5. Kolmas Joutsenmerkki-rakennus Merikratos Oy:lle – Merikratos Oy, Perhekuntoutuskeskus Kajo, Lieto
  6. Kuudetta Joutsenmerkki-kohdetta rakennetaan tehtaallamme Salossa.
Liedon Keskikankareen moduulipäiväkotia rakennetaan Salon tehtaallamme Joutsenmerkki-kriteerejä noudattaen.

Mikä on Joutsenmerkki?

Joutsenmerkki on tyypin 1 ympäristömerkki, jonka voi Suomessa saada tiukat laatu-, ympäristö- ja terveyskriteerit täyttävä pientalo, kerrostalo, kesämökki, koulu, päiväkoti, palvelutalo sekä väliaikaiset rakennukset, kuten moduuli- ja väistötilat.

Lue lisää Joutsenmerkistä

Joutsenmerkki-rakentaminenTehdäänkö tilaa yhdessä?