Miksi hankkisitte tilat vain väliaikaisesti?

Miksi hankkisitte tilat vain väliaikaisesti?

Sisäilmaongelmien tai lisätilatarpeiden vuoksi kunnissa ja yrityksissä tarvitaan usein nopeita ratkaisuja, ja usein ensimmäiseksi vaihtoehdoksi nostetaankin lyhytaikaiseksi tarkoitettujen väistötilaelementtien hankkiminen peruskorjattavan, korvattavan tai laajennettavan rakennuksen pihapiiriin.

Väistötiloissa saattaa vierähtää useampi vuosi ennen uusien tai peruskorjattujen tilojen käyttöönottoa. Väistötilojen vuokriin, oppilaiden kuljetuksiin, edestakaisiin muuttoihin ym. uppoaa myös huomattavia summia rahaa, ja usein väistötilat kaventavat kiinteistöjen normaalia toimintaa, kuten urheilu- ja leikkialueita tai liikennealueita.

Hankkimalla uudet toimivat ja terveet tilat, joita voidaan modulaarisesti muuntaa tai jopa siirtää, pystytään välttämään tarpeettomia lyhytaikaisia kompromissiratkaisuja ja näin säästää sekä aikaa, että rahaa. Miksi siis hankkisitte tilat vain väliaikaisesti?

Vertailussa tilapäinen väistötila ja Teijo-Talojen modulaarinen ratkaisu

Teijo-Taloilla hankesuunnittelun lähtökohtana on erityisesti tilojen muuntojoustavuus ja pedagoginen toimivuus sekä kustannuksia säästävä elinkaariajattelu rakentamisessa ja tilojen ylläpidossa. Tyypillisesti toteutamme hankkeen alusta loppuun alle vuodessa, josta kaikki tontilla tapahtuva työ voidaan ajoittaa esimerkiksi kesälomien aikaan – näin ollen tilapäisiä tiloja ei usein tarvita ollenkaan.

Esimerkinomainen vertailu tilapäisten väistötilaelementtien kustannuksesta pysyvän rakennustavan moduulitoteutukseen: 1200 k-m² eli n. 120–130 lapsen päiväkodille varsin tyypillisellä 5+5 vuoden vuokra-ajalla ja keskimäärin n.  30 €/k-m²/kk vuokralla koko vuokra-ajalta ulos maksettava kustannus on lähemmäs 4,5 M€.

Viime aikoina Teijo-Talojen toteuttamien vastaavan kokoisten ja käyttäjän tarpeisiin suunniteltujen varhaiskasvatuksen tilojen ”avaimet käteen” -investointikustannus jää 4 M euroon tarjoten heti vähintään 50 vuoden käyttöiän.

Siirtokelpoisten puukoulujen hankinta on kauaskantoinen sijoitus – CASE Järvenpään kaupunki

Toimitusjohtajamme Ismo Laitakari kertoo videossa, miten Järvenpään kaupunki vältti lyhytaikaisista väistötiloista ja uudisrakentamisesta aiheutuvat päällekkäiset kustannukset ja säästi samalla myös aikaa sekä vaikutti positiivisesti hiilijalanjälkeen. Katso videolta, millaiseen ratkaisuun Järvenpään kaupunki päätyi.

CASE Järvenpään kaupunki

Puheenvuoro lähetettiin suorana lähetyksenä byggSMART-virtuaalitapahtumassa 4.10.2023.Tehdäänkö tilaa yhdessä?