Kenttäkadun päiväkoti, Hyvinkää

Ympäristömerkitty Hyvinkään Kenttäkadun päiväkoti edestä päiväkotirakentaminen moduulipäiväkoti moduulirakentaminen..

Ympäristöystävällistä!

Olemme sitoutuneet kestävän kehityksen periaatteisiin ja rakennuttamisessa lähtökohtanamme on ympäristön terveellisyys ja turvallisuus. TeijoTalot toteutti meille Suomen ensimmäisen Joutsenmerkityn päiväkodin, joka täyttää tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset. Tämä yli 2000 neliön päiväkoti on energiatehokas, sen sisäilma on hyvä ja siinä käytetyt rakennusmateriaalit ovat turvallisia ja terveellisiä käyttäjille. Rakennus vastaa käyttäjiensä toiveita, sillä se on valmistettu juuri meidän tarpeisiimme. Voin lämpimästi suositella Joutsenmerkityn rakennuksen hankkimista Teijo-Taloilta.

Hannele Salonen, vastaava rakennuttaja, Hyvinkään kaupunki

Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti

Kenttäkadun päiväkoti on Hyvinkään suurin varhaiskasvatusyksikkö. Päiväkodissa on tilat 9 lapsiryhmälle ja rakennus on jopa 128 metriä pitkä. Vuonna 2017 valmistunut päiväkoti nousi samalle paikalle, jossa toimi Hyvinkään ensimmäinen päiväkoti, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lastentalo. Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti rakennettu päiväkoti tarjoaa lapsille terveellisen kasvuympäristön sekä ajan mittaan säästöjä päiväkodin energia- ja korjauskustannuksiin. Päiväkodissa on monia muuntojoustavia ja innovatiivisia ratkaisuja. Tiloja voidaan jakaa ja yhdistää taitettavien väliseinien avulla ja ryhmähuoneiden suuret, lähes lattiatasolla olevat ikkunat toimivat myös hätäuloskäyntinä.

Rakennuksen molemmissa päissä on henkilökunnan sosiaali- ja taukotiloja sekä toimistotilat ja rakennuksen keskikohdassa on keittiö, ruokasali sekä jumppa- ja leikkisali. Erillisen ruokasalin ansiosta lasten ryhmätilat voidaan rauhoittaa mm. leikki- ja lepohetkiin. Yhteisessä ruokasalissa lapset oppivat hakemaan ruoan itse jakelulinjastolta ja aterioimaan yhdessä. Monikäyttöinen jumppa- ja leikkisali kannustaa lapsia liikunnallisiin leikkeihin. Avaamalla taittoväliseinän liikuntasali saadaan yhdistettyä yhdeksi isoksi tilaksi ruokasalin kanssa. Jokaiselle lapsiryhmälle on omat tilat sekä leikkiä että nukkumista varten – nekin ovat muuneltavissa taitettavalla, osittain ikkunallisella väliseinällä.

  • Joutsenmerkitty päiväkoti
  • kerrosala 2062,5 m²
  • 9 päiväkotiryhmää, yhteensä 180-220 lapselle
  • valmistumisvuosi 2017
  • Kenttäkatu 11, Hyvinkää
  • Arkkitehtisuunnittelu Juha Laine, RCo Oy

Category
Joutsenmerkki, Julkinenrakentaminen, Päiväkoti, Referenssit
Tehdäänkö tilaa yhdessä?