Usein kysyttyä

Sääsuojatut suurtilaelementtikuljetukset lähdössä tehtaalta.

Konsepti ja moduulirakentaminen

Millaisiin rakennushankkeisiin konseptinne soveltuu?

Konseptimme soveltuu monenlaiseen uudisrakentamiseen, sillä modulaarisuus mahdollistaa joustavat ratkaisut rakennuksen koosta riippumatta.  Lisätietoa konseptistamme löydät täältä.

Kuinka suuria rakennuksia toteutatte?

Toteutamme jopa yli 2500 kem² suuruisia rakennuksia. Modulaarisuus ei rajoita rakennuksen kokoa.

Kuinka monta kerrosta rakennuksissanne voi olla?

Rakennamme sekä yksi- että kaksikerroksisia rakennuksia.

Kuinka suuri on yksi rakennusmoduulinne?

Yksittäiset rakennusmoduulimme ovat 4–7 m leveitä, 6–13 m pitkiä ja 6 m korkeita. Yksi moduuli voi olla jopa yli 90 m².

Millainen on perustusratkaisunne?

Konseptimme mukaisiin rakennusmoduuleihin valetaan jo tehtaalla maanvarainen teräsbetoniperustus, jonka päälle moduuli rakennetaan. Perustus on siis kiinteä osa rakennusmoduulia.

Millaisia etuja konseptiperustuksenne tarjoaa?

Konseptiperustuksemme tarjoaa vakaan rakenteen, jonka päällä rakennus pysyy tukevasti. Lisäksi konseptiperustuksemme on siirtokelpoinen, mikä tekee siitä ihanteellisen tehdasvalmisteisille moduuleille.

Pääseekö tehtaalle tutustumaan?

Ilman muuta! Ainutlaatuisen konseptimme ymmärtää paremmin, kun sen itse näkee. Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen!

Siirtokelpoisuus ja muuntojoustavuus

Voiko rakennusta myöhemmin laajentaa tai supistaa?

Konseptimme mukaisesti toteutettuja rakennuksiamme voidaan laajentaa tai supistaa lisäämällä tai poistamalla rakennusmoduuleja.

Voiko rakennuksen myöhemmin siirtää?

Konseptimme mukaisesti toteutetut rakennuksemme ovat betoniperustuksineen siirtokelpoisia, joten ne voidaan myöhemmin siirtää toiseen sijaintiin.

Voiko rakennuksen toimittaa minne vaan?

Varmistamme aina, että kuljetus asiakkaan tontille on mahdollista. Esteenä voi olla esimerkiksi liian matalat tai kapeat portaalit, mutta pyrimme etsimään vaihtoehtoisen reitin. Lue tästä, miten Träskin koulu matkasi proomulla Houtskärin saareen.

Laatu ja ympäristö

Miten toteutatte laadunvalvontaa?

Valvomme ja dokumentoimme jokaisen tuotantovaiheen sekä suoritamme mm. laadun- ja kosteudenhallinnan mittauksia, katkeamattoman kuivaketjun hallintaa sekä pölynhallintaa. Tehdastuotannollemme on myönnetty FC-varmennustodistus.

Miten huolehditte, ettei rakennukseen pääse kosteutta?

Rakennamme moduulit tehtaalla sisätiloissa säältä suojassa. Moduulit suojataan kauttaaltaan ennen kuljetusta tontille ja tontilla huolehditaan, ettei asennusvaiheessa moduuleihin pääse kosteutta. Lisäksi suoritamme kosteusmittauksia ja olosuhdeseurantaa.

Millaisia rakennusmateriaaleja käytätte?

Käytämme ensisijaisesti CE-merkittyjä rakennustuotteita ja -materiaaleja. Käytämme mahdollisimman paljon mm. kotimaista puutavaraa sekä M1-luokiteltuja ja Joutsenmerkittyjä tuotteita.

Miten huomioitte rakentamisen hiilijalanjäljen?

Vaikutamme hiilijalanjälkeen suunnitelmallisella materiaalihankinnalla, käyttämällä energiaa säästeliäästi, minimoimalla kertyvää jätettä sekä suosimalla uusiutuvia ja kierrätyskelpoisia materiaaleja. Lue tästä lisää ekologisesta rakentamisesta.

Miten saan rakennuskohteelleni Joutsenmerkin?

Olemme toteuttaneet useita Joutsenmerkki-kohteita ja meille on myönnetty peruslupa toteuttaa asumisen ja varhaiskasvatuksen toimitiloja Joutsenmerkittyinä. Riittää siis, että teet ympäristön kannalta hyvän päätöksen, me kyllä hoidamme loput.  Lue tästä lisää Joutsenmerkki-rakentamisesta.

Rakennusprosessi ja vastuujako

Mitä toimitukseen sisältyy?

Toimitamme rakennuksemme avaimet käteen -periaatteella: käyttöönottovalmis rakennus betoniperustuksineen ja kiintokalusteineen asennettuna sijoituspaikkaansa. Sopimuksen mukaan hoidamme kaiken lupamenettelystä loppusiivoukseen, suunnittelusta toteutukseen ja maanrakennustöistä asennukseen.

Haetteko kohteelle rakennusluvan?

Tilauksen vahvistumisen jälkeen teemme kohteen rakennuslupakuvat ja haemme sopimuksen mukaisesti rakennusluvan. Rakennusluvan myöntämisen jälkeen aloitamme kohteen rakentamisen tehtaallamme.

Kuka hoitaa maanrakennustyöt?

KVR-urakoissa huolehdimme maanrakennuksesta yhteistyökumppanimme kanssa. Tilatoimituksessa maanrakennustyöt hoitaa asiakkaan valitsema urakoitsija maanrakennusohjeidemme mukaisesti.

Voinko saada rakennuskohteelleni rahoituksen?

Rahoituskumppaniemme kautta voit investoinnin sijaan valita vuokra- tai leasingvaihtoehdon. Lue tästä lisää rahoitusratkaisuistamme.

Ota yhteyttä

Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi tai haluat kuulla lisää konseptistamme, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Täytä yhteystietosi alla olevaan kenttään ja olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.

  • Valinta ohjaa viestisi oikealle asiantuntijalle, jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin.
Tehdäänkö tilaa yhdessä?