Moduulirakentaminen

Moduulirakentaminen – mikä tekee meidän tavastamme ainutlaatuisen?

Itse kehittämässämme moduulirakentamisen menetelmässä rakennukset valmistetaan betoniperustuksineen kokonaan säältä suojassa ja asennetaan patentoidulla tekniikalla paikoilleen.

Moduulikuljetukset lähdössä Teijo-Talojen tehtaalta moduulirakentaminen

Moduulirakentaminen on vaihtoehto perinteiselle uudisrakentamiselle

Itse kehittämämme patentoitu tuotanto- ja siirtomenetelmä sopii lähes kaikkeen uudisrakentamiseen. Rakennamme siirrettäviä moduulirakennuksia pysyvän rakennuksen rakennusmääräyksiä noudattaen.  Toteutamme suuret rakennuskokonaisuudet asettamalla moduuleita vierekkäin. Voimme toteuttaa rakennukset myös kaksikerroksisina. Moduulirakentaminen ei rajoita rakennuksen kokoa – ennemminkin se lisää mahdollisuuksia muuntojoustaville ratkaisuille.

Turvallisuus ja ympäristövastuullisuus toteutuvat moduulirakentamisessa

Panostamme ilmasto- ja sisäilmamyönteisiin materiaalivalintoihin. Käytämme CE-merkittyjä rakennustuotteita ja -tarvikkeita sekä turvallisesti tuotettuja materiaaleja, joiden käytöllä on osoitettu olevan vähän negatiivisia ympäristövaikutuksia. Tuotantotilamme ovat työturvalliset ja jokaisella toimipisteellämme on toimiva kierrätysjärjestelmä.

Mikä tekee betoniperustuksesta ylivoimaisen?

Konseptillamme toteutettaviin rakennuksiin valetaan betoniperustus valmiiksi jo tehtaalla. Tämä maanvarainen konseptiperustus kulkee kiinteästi moduulirakennuksen mukana tehtaalta tontille ja tarvittaessa edelleen seuraavalle sijoituspaikalle, jolloin tontille jäävät jäljelle vain tiivistetty tasattu sorakenttä sekä yhdyskuntatekniikka.

1.

Kiinteän betoniperustuksen ansiosta, rakennusmoduuleihin voidaan jo tehtaalla sijoittaa raskaampaakin laitteistoa tai kalustusta, kuten suurkeittiöt, ilmanvaihtolaitteet.

2.

Tehdasolosuhteissa betonivaluun ei pääse sinne kuulumattomia ympäristön orgaanisia ainesosia eikä valu saa ylimääräistä kosteutta, vaan kuivuu hallitusti.

3.

Kapillaarivapaan sorapedin päälle asennettu betonilaatta estää maan kosteuden nousun rakenteisiin koko rakennuksen alalta.

Miten rakennusprosessi etenee moduulirakentamisessa?

1. Suunnittelu

Suunnittelemme rakennuksen ja tilaratkaisut asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan – nimenomaista käyttötarkoitusta varten. Huomioimme myös erityisvaatimukset, esimerkiksi terveydenhoitotilojen määräykset.

2. Rakennuslupa

Tilauksen vahvistumisen jälkeen teemme kohteen rakennuslupakuvat ja haemme rakennusluvan tarjouspyynnön mukaisesti. Kun rakennuslupa on saatu, aloitamme kohteen rakentamisen tehtaalla.

3. Rakentaminen tehtaalla

Moduulirakentaminen tapahtuu aina säältä suojassa, kuivissa tehdasoloissa. Rakennusmoduulit ovat mahdollisimman valmiita sisä- ja ulkopinnoiltaan ennen, kun ne lähtevät tehtaalta. Niissä on jopa talotekniikka ja kiintokalusteet asennettuina.

4. Laadunvarmistus

Meillä on tiukat laatukriteerit. Suoritamme rakennusprosessin edetessä mm. laadun- ja kosteudenhallinnan mittauksia, katkeamattoman kuivaketjun hallintaa sekä pölynhallintaa.

5. Kuljetus tontille

Siirrämme rakennusmoduulit tontille erikoiskuljetuksilla. Suojaamme moduulit kuljetusta varten, jotta niihin ei pääse kosteutta tai epäpuhtauksia kuljetuksen aikana.

6. Asennus

Asennusvaihe on nopea ja työmaa-aika lyhyt. Laskemme rakennusmoduulit tontille, liitämme ne toisiinsa ja teemme yhdyskuntatekniikan liittymien kytkennät.

7. Viimeistely

Asennuksen jälkeen aloitamme tontilla rakennuksen täydentävien osien, kuten katosten ja portaiden, asennuksen sekä pihanrakennustyöt.

7. Käyttöönottoluovutus

Teemme rakennukselle lopputarkastuksen yhdessä rakennusviranomaisen ja tilaajan kanssa. Kun kaikki on valmista ja kunnossa, luovutamme tilaajalle täysin käyttöönottovalmiin rakennuksen.

rakentamisen kuivaketju moduulirakentaminen erikoiskuljetus
  • Katkeamaton kuivaketju suunnittelusta käyttöönottoon
  • S2 sisäilmastoluokka
  • M1-päästöluokitellut pintamateriaalit
  • Vesiohenteiset pintakäsittelytuotteet
  • P1 puhtausluokka tuotannossa ja asennuksessa
  • Energialuokka jopa A
  • Pysyvän rakennuksen U-arvot

Kysy lisää moduulirakentamisen ratkaisuista!

Pyydä yhteydenotto lomakkeella tai ota suoraan yhteyttä myyntipalveluumme myynti@teijotalot.fi

Myyntipäällikkö Juha Kivinen

juha.kivinen@teijotalot.fi
040 640 2445

Ota yhteyttä

Tehdäänkö tilaa yhdessä?