AurinkoKunta

AurinkoKunta-konsepti joustaa muuttuvissa tilatarpeissa

AurinkoKunta-teijotalot-kuntamarkkinat-kamppis

AurinkoKunta-konsepti on joustava julkisen sektorin muuttuvia tilatarpeita palveleva kokonaisratkaisu, jolla kunta saa käyttöönsä sekä kooltaan että toiminnallisuuksiltaan aina optimaaliset tilat.

Kunta voi siis tuottaa laadukkaita palveluita kulloinkin juuri sopivissa, tarkoituksen mukaisissa tiloissa – rasittamatta kunnan tasetta.

Mistä AurinkoKunta muodostuu ja miten kilpailuttaa joustava AurinkoKunta-ratkaisu?

AurinkoKunta muodostuu arkkitehtoonisesti monimuotoisista, muuntojoustavista ja korkeatasoisista rakennuksista. AurinkoKunta-konseptin vuokramoduuleja voi lisätä tai vähentää väestönkehityksen ja palvelurakennetarpeiden mukaisesti

Julkisissa hankinnoissa hankintailmoitus kannattaa laatia kaksiosaisena hybridimallina, jossa kunta hankkii Auringon eli kiinteän keskusyksikön investointina ja tarvitsemansa auringonsäteet eli vuokramoduulit optioina.

Aurinko eli kiinteä
keskusyksikkö

Aurinko on rakennus-kompleksin kiinteä ydin, monitoimitalo, jonne sijoitetaan tarvittavat palvelut, kuten: kirjasto, palvelupiste, toimisto, ruokala, valmistuskeittiö, auditorio, liikuntatila.

Auringonsäteet eli
vuokramoduulit

Ydintä täydennetään tarvittavilla vuokramoduuleilla eri palveluiden tuottamista varten, esim. koulu, päiväkoti, terveysasema, hammashoitola, hoivakoti, palvelutalo.

Investointi&
vuokraoptiot-malli

Tällä kaksiosaisella hybridikilpailutus-mallilla yksikään kunta ei joudu jatkossa hankkimaan ja ylläpitämään
liian suurta tai liian pientä rakennusta.

AurinkoKunta-konsepti on joustava kokonaisratkaisu, jolla saavutetaan tilojen parempi toimivuus ja monikäyttöisyys.

Joustavasti toteutetulla kiinteistökompleksilla voidaan tuottaa laadukkaita palveluja ensin vaikkapa 5–10 vuoden ajan ja sitten lisätä tai poistaa vuokramoduuleita väestön- ja kaupunkikehityksen mukaan vastaamaan todellisia tilatarpeita.

Myyntipäällikkö Mika Leikkonen, Teijo-Talot Oy

AurinkoKunta-2-teijotalot-kuntamarkkinat-kamppis

Vaihe 1: Aurinko ja ensimmäiset säteet

Ensimmäiseksi kunta hankkii investointina AurinkoKunnan kiinteän keskusyksikön eli Auringon, jonka ytimeen sijoitetaan huolto- ja tekniset tilat. Aurinko on siis AurinkoKunnan tärkein energianlähde.

AurinkoKunta-vaihe1-teijotalot-kuntamarkkinat-kamppis
AurinkoKunta-vaihe2-teijotalot-kuntamarkkinat-kamppis

Vaihe 2: lisää, vaihda tai vähennä

Auringon ympärille tuodaan todellisten tilatarpeiden mukaan vuokramoduuleita, jotta kunnalla on aina käytössään juuri sopivat ja käyttötarkoitustaan vastaavat tilat.

Vaihe 3: mukauta joustavasti ja optimaalisesti

Vuokramoduuleja voidaan lisätä uusina säteinä, liittää moduuleita edellisiin tai korottaa rakennusta lisäämällä toinen kerros. AurinkoKuntaan voidaan rakentaa myös liikuntasali.

AurinkoKunta-vaihe3-teijotalot-kuntamarkkinat-kamppis

AurinkoKunta-konseptin edut

AurinkoKunta-konsepti on joustava kokonaisratkaisu, jolla saavutetaan tilojen parempi toimivuus ja monikäyttöisyys.

Muuntojoustava ja aina sopiva kiinteistökanta

AurinkoKunta-konseptilla hankitut tilat ovat aina sopivan kokoisia ja vastaavat käyttötarkoitustaan – näin vältetään myös liian suuren kiinteistökannan ylläpitäminen kunnan taseessa.

Todellista muuntojoustavuutta on, että kokonaista rakennuskompleksia voidaan muuttaa lisäämällä tai poistamalla esimerkiksi opetustilamoduuleita, jotta saadaan tarpeita vastaavat tilat.

Elinvoimaisuutta sekä veto- ja pitovoimaa

AurinkoKunta parantaa julkista peruspalveluverkkoa, joka on kunnan tai kaupungin keskeinen kilpailutekijä – sillä on suuri merkitys kunnan veto- ja pitovoimatekijänä. Parhaimmillaan AurinkoKunnan vaikutusalue säteilee myös lähikuntiin ja vetää puoleensa uusia kuntalaisia ja lisää näin kunnan elinvoimaisuutta.

Kestävistä arvoista välittävän kunnan valinta

Joustavalla kokonaisratkaisuilla voidaan edistää kestävän kehityksen ajattalumallin toteutumista: pidentää rakennuksen elinkaarta, pienentää ympäristökuormitusta ja hiilijalanjälkeä. AurinkoKunta on rakentamisen vähähiilisyyttä tavoittelevan kunnan valinta, koska konsepti vähentää kertakäyttörakentamista. Rakennusten ympäristömerkkisertifiointi on mahdollista voimassa olevien kriteerien mukaisesti.

Täytä yhteystietosi ja lataa AurinkoKunta-opas julkisen sektorin
joustavien ratkaisuiden
kilpailuttamiseen.

Teijo-Talot-Aurinkokunta-v2_Page_1

Haluatko kuulla enemmän?

Täydennä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään tai lähetä viesti myyntipalveluumme myynti@teijotalot.fi. Olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.

Tuotepäällikkö Heidi Karlsson

heidi.karlsson@teijotalot.fi
044 7217 140

Lähetä yhteystietosi, niin sovitaan etätapaaminen, jossa esittelemme AurinkoKunta-konseptin tarkemmin ja kerromme esimerkkejä, miksi se soveltuisi juuri teidän kuntaanne.

Tehdäänkö tilaa yhdessä?