Sisäilma

Miten varmistamme hyvän sisäilman?

Olemme sitoutuneet toteuttamaan sisäilmaltaan hyviä rakennuksia. Huomioimme rakennushankkeissamme sisäilman laatuun vaikuttavat tekijät rakennuksen koko elinkaaren ajalta – suunnittelusta rakennuksen ylläpitoon ja huoltoon. Valvomme rakennusprosessiamme tarkkaan, jotta voimme taata korkealaatuisen ja sisäilmaltaan turvallisen rakennuksen.

Sisäilmaan vaikutetaan monella eri tavalla

Hyvin suunniteltu ja toteutettu rakennus huomioi hyvän sisäilman. Tutkitusti turvalliset rakennusmateriaalit, suunnitelmallinen puhtauden- ja kosteudenhallinta sekä riittävä ilmanvaihto ovat puhtaan sisäilman kulmakiviä. Laadukas sisäilma ei haise vaan on tuoksultaan neutraali ja sen ilmankosteus ja lämpötila on miellyttävä.

Sisäilmaongelmat aiheutuvat usein rakennukseen päässeestä kosteudesta ja sen aiheuttamasta mikrobikasvustosta. Myös rakennusmateriaalien sisältämät kemikaalit voivat aiheuttaa sisäilmaan liittyvää oireilua ja terveyshaittoja tilojen käyttäjille.

sisäilmarakentaminen siististi raksalla moduulirakentaminen kuivaketju

Sisäilmaltaan hyviä rakennuksia

Terveissä, sisäilmaltaan hyvissä rakennuksissa käytetään turvallisia rakennusmateriaaleja ja ne toteutetaan puhtailla ja kuivilla työmailla

Me Teijo-Taloilla noudatamme tarkkaan määriteltyä kosteudenhallintasuunnitelmaa, jotta voimme taata terveen, sisäilmaltaan laadukkaan rakennuksen. Rakennamme aina kuivissa sisätiloissa, joten rakennukseen ei päädy tuotannon aikana ulkopuolista kosteutta.

Rakennusmateriaalien varastointi on sisätiloissa, joten myös ne pysyvät täysin kuivina koko prosessin ajan. Lisäksi kosteussuojaamme rakennusmoduulit tarkoin kuljetuksen ajaksi ja huolehdimme myös asennusvaiheessa, että rakennukseen ei pääse kosteutta.

Edistämme rakennusterveyttä ja hyvää sisäilmaa käyttämällä tutkitusti turvallisia CE-merkittyjä ja vähäpäästöisiä M1-luokituksen mukaisia rakennusmateriaaleja sekä pölyämättömiä sisustusmateriaaleja. Noudatamme rakentamisen aikana P1-puhtausluokkaa ja luovutamme asiakkaalle tilat, jotka ovat puhtaat ja välittömästi käyttöönotettavissa.

Tutustu rakennuskonseptiimme!

sisäilmarakentaminen Jatkuvan sisäilman olosuhdeseurannan anturi seinässä sisäilmaturvallinen puhas sisäilma.

Hyvän sisäilman varmistaminen

Hyvä sisäilma varmistetaan mittauksilla, olosuhdevalvonnalla ja dokumentoinnilla.

Rakennusprosessiimme kuuluu jatkuva laaduntarkkailu ja lisäksi käytössämme on reaaliaikainen olosuhdevalvonta, jolla tarkkailemme sekä rakennusaikaisia että myös käyttöönoton jälkeisiä olosuhteita rakennuksessa. Suoritamme rakennusprosessin aikana tarvittavat mittaukset ja dokumentoimme ne ennen seuraavaan rakennusvaiheeseen siirtymistä. Esimerkiksi betonivalusta mitataan kosteus ennen pinnoitusta. Kosteusmittauksen suorittaa puolueeton osapuoli.

Suoritamme rakennuksen käyttöönoton yhteydessä niin kutsutun koeponnistuksen eli teemme mm. ilmatiiveys-, kosteus- ja ilmanvaihdon mittauksen ja säädön. Käyttöönoton jälkeen seuraamme rakennuksessa vallitsevia olosuhteita ja varmistamme, että talotekniikan säädöt ovat optimaaliset. Saamme ilmoituksen, mikäli määrittämämme raja-arvot ylittyvät. Esimerkiksi, jos hiilidioksidipitoisuus on liian korkea ja ilmanvaihdon tehokkuutta pitää lisätä.

Tutustu käytössämme olevaan sisäilmajohtamisen palveluun!

Sisäilmaltaan turvallisia Joutsenmerkki-hankkeita

Toteutamme myös Joutsenmerkittyjä rakentamisen hankkeita, jotka ovat kaiken kaikkiaan kestävämpiä ja terveellisempiä. Meille on myönnetty Joutsenmerkki-rakentamisen peruslupa toteuttaa asumisen ja varhaiskasvatuksen toimitiloja Joutsenmerkittyinä.

Lue tästä lisää ympäristöystävällisestä ja sisäilmaturvallisesta Joutsenmerkki-rakentamisesta!

Kysy lisää sisäilmaltaan turvallisesta rakentamisesta!

Pyydä yhteydenotto lomakkeella tai ota suoraan yhteyttä myyntipalveluumme myynti@teijotalot.fi

Tuotepäällikkö Heidi Karlsson

heidi.karlsson@teijotalot.fi
044 7217 140

Ota yhteyttä

Tehdäänkö tilaa yhdessä?