Perhekuntoutuskeskus, Mikkeli

Joutsenmerkki perhekuntoutuskeskus

Ensimmäinen Joutsenmerkitty perhekuntoutuskeskus

Perhepalveluita, terveydenhuollon ja -sijaishuollon palveluita tarjoava Merikratos Oy rakennutti Mikkeliin Suomen ensimmäisen Joutsenmerkityn perhekuntoutuskeskuksen. Perhekuntoutuskeskus Luotsi on Merikratokselle jo toinen Joutsenmerkitty kohde. Valitsemalla Joutsenmerkki-rakentamisen, Merikratos haluaa taata asiakkailleen sekä henkilökunnalleen terveellisen sisäilman sekä osoittaa ympäristövastuullisuutta.

Luotsissa toteutuu kuntoutusperheiden yksityisyys ja toisaalta myös mahdollisuus vahvaan ympärivuorokautiseen hoivaan ja tukeen – kaikki saman katon alla. Talossa on kolme perhekuntoutuspaikkaa ja yksi ensikotipaikka. Jokaisessa kuntoutusasunnossa on kaikki tarvittava kodinomaista elämää varten ja jokaiseen asuntoon voi kulkea sekä ulko- että sisäkautta.

Kodikkaan talon sydämessä on yhteistilat, jossa on mm. avara olohuone, tupakeittiö ja ruokailutila sekä henkilökunnalle omat neuvottelu-, toimisto- ja sosiaalitilat. Avara yhteistila toimii rakennuksen kokoavana tilana, johon on suora yhteys kuntoutusasunnoista ja henkilökunnan tiloista. Lisäksi takapihalla on vielä erillinen toimistorakennus, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi avohuollon asiakkaiden vastaanottoon.

  • kerrosala 456 m²
  • valmistumisvuosi 2018
  • 3 perhekuntoutuspaikkaa ja yksi ensikotipaikka
  • Mikkeli
  • Arkkitehtisuunnittelu Jörgen Lundell, Teijo-Talot Oy