Perhekuntoutuskeskus, Mikkeli

Perhekuntoutuskeskuksen ympäristömerkitty toimitilarakennus hoivarakentaminen moduulirakentaminen.

Ensimmäinen Joutsenmerkitty perhekuntoutuskeskus

Perhepalveluita, terveydenhuollon ja -sijaishuollon palveluita tarjoava Merikratos Oy rakennutti Mikkeliin Suomen ensimmäisen Joutsenmerkityn perhekuntoutuskeskuksen. Perhekuntoutuskeskus Luotsi on Merikratokselle jo toinen Joutsenmerkitty kohde. Valitsemalla Joutsenmerkki-rakentamisen, Merikratos haluaa taata asiakkailleen sekä henkilökunnalleen terveellisen sisäilman sekä osoittaa ympäristövastuullisuutta.

Luotsissa toteutuu kuntoutusperheiden yksityisyys ja toisaalta myös mahdollisuus vahvaan ympärivuorokautiseen hoivaan ja tukeen – kaikki saman katon alla. Talossa on kolme perhekuntoutuspaikkaa ja yksi ensikotipaikka. Jokaisessa kuntoutusasunnossa on kaikki tarvittava kodinomaista elämää varten ja jokaiseen asuntoon voi kulkea sekä ulko- että sisäkautta.

Kodikkaan talon sydämessä on yhteistilat, jossa on mm. avara olohuone, tupakeittiö ja ruokailutila sekä henkilökunnalle omat neuvottelu-, toimisto- ja sosiaalitilat. Avara yhteistila toimii rakennuksen kokoavana tilana, johon on suora yhteys kuntoutusasunnoista ja henkilökunnan tiloista. Lisäksi takapihalla on vielä erillinen toimistorakennus, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi avohuollon asiakkaiden vastaanottoon.

Tutustu tarkemmin perhekuntoutuskeskuksen kuntoutustoimintaan.

  • kerrosala 456 m²
  • valmistumisvuosi 2018
  • 3 perhekuntoutuspaikkaa ja yksi ensikotipaikka
  • Mikkeli
  • Arkkitehtisuunnittelu Jörgen Lundell, Teijo-Talot Oy

Category
Asuntorakentaminen, Hoivatilat, Joutsenmerkki, Referenssit, Toimitilat, Yritykset ja yhteisöt
Tehdäänkö tilaa yhdessä?