Ollikkalan Joutsenmerkki-päiväkoti, Salo

Ympäristömerkitty päiväkoti Salon Ollikkalaan

Toimitimme Salon Ollikkalaan siirtokelpoisen 5-ryhmäisen 1144-neliöisen moduulipäiväkodin, jonka energiataloudellisuuteen, ympäristöystävällisyyteen ja terveellisyyteen oli panostettu jo tarjouspyyntövaiheessa. Päiväkoti toteutettiin KVR-urakkana ja se rakennettiin betoniperustuksista alkaen sisätiloissa Salon tehtaallamme.  Rakennus otettiin käyttöön toukokuussa 2020.

Salon kaupunki kilpailutti Ollikkalan vanhan päiväkotirakennuksen peruskorjausurakan kesällä 2018. Saatujen tarjousten yhteenlasketut kustannukset nousivat huomattavasti yli hankkeelle varatun määrärahan, joten Salon kaupunginhallitus päätti rakennuttaa uuden päiväkotirakennuksen. Ollikkalan alueella lapsimäärä on ennusteen mukaan pienenemässä, joten päiväkoti päätettiin toteuttaa moduulirakenteisena siten, että se on mahdollista – tarpeen niin vaatiessa – siirtää toiseen paikkaan.

Teijo-Talojen neljäs Joutsenmerkitty kohde

Päiväkotirakennukselle on myönnetty Joutsenmerkki-sertifikaatti. Se tarjoaa lapsille ja päiväkodin henkilökunnalle toiminnalliset sekä terveelliset opetus- ja työskentelytilat, jotka on toteutettu ympäristöystävällisesti ympäristömerkin omaavin kriteerein.  Teijo-Talojen toteuttamille kohteille on myönnetty yhteensä viisi Joutsenmerkkiä ja tämä oli Teijo-Talojen toinen Joutsenmerkin saanut päiväkoti.

”Ympäristöystävällisyydellä ja terveellisyydellä tarkoitetaan tässä hankinnassa sitä, että rakentamisessa on huomioitu taustalla vaikuttava elinkaariajattelu eli, että rakennuksessa on otettu huomioon rakentamisen jokainen vaihe raaka-aineiden tuottamisesta aina käytöstä poistettavien materiaalien kierrättämiseen sekä käytetty sertifioiduilta toimittajilta peräisin olevaa puutavaraa ja kestävän kehityksen mukaisia puulajeja ja, että käytettävät rakennusmateriaalit eivät sisällä esimerkiksi allergisoivia ainesosia” kertoo Salon tilapalveluiden kaupungininsinööri Janne Lehto.

Päiväkodissa on ryhmätilat leikkiä, lepoa ja ruokailua varten sekä 65-neliöinen liikuntasali monipuoliseen liikkumiseen tai vaikkapa koko päiväkotiväen yhteiseen lauluhetkeen. Tilojen puhtaanapitoa helpottaa, kun ulkoa ryhmätiloihin kuljetaan märkäeteisen kautta. Päiväkoti on yhdistetty viereiseen kouluun yhdyskäytävän avulla.

  • kerrosala 1144 m²
  • laajuus viidelle päiväkotiryhmälle
  • valmistumisvuosi 2020
  • Hämeenojankatu, Salo
  • Arkkitehtisuunnittelu Kaj Nordenswan, Arkkitehtitoimisto RCo Oy

Category
Joutsenmerkki, Julkinenrakentaminen, Päiväkoti, Referenssit
Tehdäänkö tilaa yhdessä?