Koulu

Moduulikoulu – vastuullista koulurakentamista

Olemme puhtaan ja turvallisen koulurakentamisen vastuullinen edelläkävijä. Uusi koulurakennus on kunnalta suora satsaus pienten kuntalaisten tulevaisuuteen. 

Koulurakentamisessa suunnittelu pohjautuu perusopetuksen opetussuunnitelmaan, jossa korostuvat oppimisympäristöjen toiminnallisuus, joustavuus ja muokattavuus. 

siirrettävä moduulikoulu etupiha

Koulurakentamista ammattitaidolla, asiakasta kuunnellen

Teijo-Talojen asiantuntevassa tiimissä koulurakentamisen hankkeet räätälöidään alusta loppuun ammattitaidolla ja asiakasta kuunnellen. Suunnittelussa lähtökohtana on erityisesti tilojen muuntojoustavuus ja pedagoginen toimivuus sekä kustannuksia säästävä elinkaariajattelu rakentamisessa ja tilojen ylläpidossa.

Moduulikoulun tilasuunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon myös tilojen valaistus, akustiikka sekä värimaailma ja pintamateriaalit. Toimiva, viihtyisä ja turvallinen oppimisympäristö takaa sopivat puitteet tehokkaalle oppimiselle.

moduulikoulu opetustila koulun lisärakennus.

Moduulikoulun puhdas sisäilma tukee oppimista

Työikäinen suomalainen viettää päivästään 90 prosenttia sisätiloissa – ja lapset jopa vielä enemmän. Koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat on siis tärkeä tiedostaa, tutkia ja ehkäistä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan raikas ja puhdas sisäilma tukee terveyttä, toimintakykyä ja oppimista.

Huomioimme koulurakentamisen hankkeissa sisäilman laatuun vaikuttavat tekijät rakennuksen koko elinkaaren ajalta ja minimoimme kosteusriskit noudattamalla tarkkaan määriteltyä kosteudenhallintasuunnitelmaa.

Koulujen sisäilmaongelmat voidaan selättää ammattitaitoisella rakentamisella

Moduulikoulun opinaukio monikäyttötila siirtokelpoinen muuntojoustava aula koulurakentaminen.

CASE: Moduulikoulu toi oppilaiden arkeen liikunta-aukion ja kirjastoparven

”Hauskoja värejä ja hyvät tilat opiskella!” Järvenpään Kyrölän moduulikoulun 10-vuotias oppilas Otto Kähkönen on innoissaan uudesta opinahjostaan ja kehuu koulun tiloja Helsingin Sanomien uutisvideolla. Erityistä kiitosta Kyrölän koulun oppilailta saavat moduulikoulun näppärä kirjastoparvi sekä temppuilemaan houkutteleva liikunta-aukio. Teijo-Talojen rakentama tilava, 232 oppilaan koulurakennus valmistui Järvenpäähän kesällä 2018, sopivasti oppilaiden loman aikana. Vanhassa koulurakennuksessa oppilaita ja henkilökuntaa piinasivat koulun sisäilmaongelmat. Uuden avaran moduulikoulun tilat ovat muunneltavia, ja siirrettävät seinät antavat vielä lisää joustovaraa monipuoliseen tilankäyttöön.

Lue tästä lisää Kyrölän moduulikoulusta.

CASE: Muuntojoustava moduulikoulu istuu vanhaan kulttuurimaisemaan

Tampereen Erkkilänkadulla seisoo arvokkaana 120-vuotias Johanneksen koulu – ja sen kyljessä komeilee puuverhoiltu Juhannuskylän koulun lisärakennus eli paikallisten koululaisten sanoin Pikkukoulu. Kesällä 2018 rakennettu 556-neliöinen lisärakennus tarjoaa kaivattua helpotusta koulutilojen ahtauteen. Uudessa lisärakennuksessa on toimivat tilat sekä esikoululaisille että perusopetuksen oppilaille.

Lisärakennuksen nostalginen, perinteistä puutalokorttelin henkeä edustava ulkoasu on saanut kiitosta tamperelaisilta.

Kulttuurimaisemaan kauniisti sulautuva Teijo-Talojen moduulirakennus on oiva esimerkki pitkälle viedystä muuntojoustavuudesta: helposti muunneltavien sisätilojen lisäksi koko koulurakennus on täysin siirtokelpoinen, mikäli kaupunki haluaisin myöhemmin sijoittaa sen muualle. Lisärakennus kasattiin säiltä suojassa Teijo-Talojen tehtaalla Perniössä ja kuljetettiin valmiina paikalleen Tampereelle. Erkkilänkadulla rakennustyöt kestivät vain parisen kuukautta, maanrakennustöistä viimeistelyyn.

Lue tästä lisää Tampereen Juhannuskylän koulun lisärakennuksesta.

Koulurakennus moduulikoulu koulurakentaminen moduulirakentaminen.

Joutsenmerkittyä koulurakentamista

Koulurakentaminen voidaan toteuttaa ympäristömerkin kriteerien mukaisesti. Oppiminen ja työskentely on tutkitusti tehokkaampaa terveellisessä ja turvallisessa ympäristössä. Uusi koulurakennus kertoo myös kunnan ekologisista arvoista ja sitoutumisesta elinkaariajatteluun. Teijo-Talot on vastuullisen Joutsenmerkki-rakentamisen edelläkävijä Suomessa.

Innovatiivisuus
nopeuttaa työmaa-aikaa

Toteutamme rakennukset tehtaalla perustuksineen itse kehitetyllä menetelmällä ja tontilla asennamme ne patentoidulla tekniikalla nopeasti paikoilleen – näin ollen varsinainen työmaa-aika on lyhyt.

Energiatehokkaat
ratkaisut säästävät rahaa

Suunnittelemme rakennuksista energiatehokkaita esimerkiksi käyttämällä nykyaikaista talotekniikkaa ja automaatioratkaisuja, kuten päivänvalo- ja läsnäolotunnistimilla varustettua valaistusta.

Positiivisia
hiilikädenjälkiä

Panostamme ilmasto- ja sisäilmamyönteisiin materiaalivalintoihin ja teemme asiakkaidemme kanssa päivittäin positiivisia valintoja kestävän kehityksen näkökulmasta.

Suunnitellaan yhdessä koulun erilaisia työtapoja palvelevat ja oppilaiden osallistumista tukevat monipuoliset oppimistilat.

Ota yhteyttä ja kysy lisää puhtaista ja turvallisista koulurakentamisen ratkaisuistamme!

Tuotepäällikkö Heidi Karlsson

heidi.karlsson@teijotalot.fi
044 7217 140

Ota yhteyttä

Tehdäänkö tilaa yhdessä?