Olemme puhtaan ja turvallisen koulurakentamisen vastuullinen edelläkävijä. Uusi koulurakennus on kunnalta suora satsaus pienten kuntalaisten tulevaisuuteen.
Koulurakentamisessa suunnittelu pohjautuu perusopetuksen opetussuunnitelmaan, jossa korostuvat oppimisympäristöjen toiminnallisuus, joustavuus ja muokattavuus.
Teijo-Talojen asiantuntevassa tiimissä koulurakentamisen hankkeet räätälöidään alusta loppuun ammattitaidolla ja asiakasta kuunnellen. Suunnittelussa lähtökohtana on erityisesti tilojen muuntojoustavuus ja pedagoginen toimivuus sekä kustannuksia säästävä elinkaariajattelu rakentamisessa ja tilojen ylläpidossa.
Moduulikoulun tilasuunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon myös tilojen valaistus, akustiikka sekä värimaailma ja pintamateriaalit. Toimiva, viihtyisä ja turvallinen oppimisympäristö takaa sopivat puitteet tehokkaalle oppimiselle.
Työikäinen suomalainen viettää päivästään 90 prosenttia sisätiloissa – ja lapset jopa vielä enemmän. Koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat on siis tärkeä tiedostaa, tutkia ja ehkäistä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan raikas ja puhdas sisäilma tukee terveyttä, toimintakykyä ja oppimista.
Huomioimme koulurakentamisen hankkeissa sisäilman laatuun vaikuttavat tekijät rakennuksen koko elinkaaren ajalta ja minimoimme kosteusriskit noudattamalla tarkkaan määriteltyä kosteudenhallintasuunnitelmaa.
Koulujen sisäilmaongelmat voidaan selättää ammattitaitoisella rakentamisella
”Hauskoja värejä ja hyvät tilat opiskella!” Järvenpään Kyrölän moduulikoulun 10-vuotias oppilas Otto Kähkönen on innoissaan uudesta opinahjostaan ja kehuu koulun tiloja Helsingin Sanomien uutisvideolla. Erityistä kiitosta Kyrölän koulun oppilailta saavat moduulikoulun näppärä kirjastoparvi sekä temppuilemaan houkutteleva liikunta-aukio. Teijo-Talojen rakentama tilava, 232 oppilaan koulurakennus valmistui Järvenpäähän kesällä 2018, sopivasti oppilaiden loman aikana. Vanhassa koulurakennuksessa oppilaita ja henkilökuntaa piinasivat koulun sisäilmaongelmat. Uuden avaran moduulikoulun tilat ovat muunneltavia, ja siirrettävät seinät antavat vielä lisää joustovaraa monipuoliseen tilankäyttöön.
Tampereen Erkkilänkadulla seisoo arvokkaana 120-vuotias Johanneksen koulu – ja sen kyljessä komeilee puuverhoiltu Juhannuskylän koulun lisärakennus eli paikallisten koululaisten sanoin Pikkukoulu. Kesällä 2018 rakennettu 556-neliöinen lisärakennus tarjoaa kaivattua helpotusta koulutilojen ahtauteen. Uudessa lisärakennuksessa on toimivat tilat sekä esikoululaisille että perusopetuksen oppilaille.
Lisärakennuksen nostalginen, perinteistä puutalokorttelin henkeä edustava ulkoasu on saanut kiitosta tamperelaisilta.
Kulttuurimaisemaan kauniisti sulautuva Teijo-Talojen moduulirakennus on oiva esimerkki pitkälle viedystä muuntojoustavuudesta: helposti muunneltavien sisätilojen lisäksi koko koulurakennus on täysin siirtokelpoinen, mikäli kaupunki haluaisin myöhemmin sijoittaa sen muualle. Lisärakennus kasattiin säiltä suojassa Teijo-Talojen tehtaalla Perniössä ja kuljetettiin valmiina paikalleen Tampereelle. Erkkilänkadulla rakennustyöt kestivät vain parisen kuukautta, maanrakennustöistä viimeistelyyn.
Lue tästä lisää Tampereen Juhannuskylän koulun lisärakennuksesta.
Koulurakentaminen voidaan toteuttaa ympäristömerkin kriteerien mukaisesti. Oppiminen ja työskentely on tutkitusti tehokkaampaa terveellisessä ja turvallisessa ympäristössä. Uusi koulurakennus kertoo myös kunnan ekologisista arvoista ja sitoutumisesta elinkaariajatteluun. Teijo-Talot on vastuullisen Joutsenmerkki-rakentamisen edelläkävijä Suomessa.
Toteutamme rakennukset tehtaalla perustuksineen itse kehitetyllä menetelmällä ja tontilla asennamme ne patentoidulla tekniikalla nopeasti paikoilleen – näin ollen varsinainen työmaa-aika on lyhyt.
Suunnittelemme rakennuksista energiatehokkaita esimerkiksi käyttämällä nykyaikaista talotekniikkaa ja automaatioratkaisuja, kuten päivänvalo- ja läsnäolotunnistimilla varustettua valaistusta.
Panostamme ilmasto- ja sisäilmamyönteisiin materiaalivalintoihin ja teemme asiakkaidemme kanssa päivittäin positiivisia valintoja kestävän kehityksen näkökulmasta.