Koulu

Puukoulu – terveellinen oppimis­ympäristö

Olemme puhtaan ja turvallisen koulurakentamisen vastuullinen edelläkävijä. Uusi koulurakennus on kunnalta suora satsaus pienten kuntalaisten tulevaisuuteen.

Koulurakentamisessa suunnittelu pohjautuu perusopetuksen opetussuunnitelmaan, jossa korostuvat oppimisympäristöjen toiminnallisuus, joustavuus ja muokattavuus.

puukoulu koulurakentaminen moduulikoulu

Koulu­rakentamista ammattitaidolla ja asiakaslähtöisesti

Teijo-Talojen asiantunteva tiimi panostaa koulurakentamisen hankkeisiin huolellisella suunnittelulla ja asiakkaan tarpeiden kuuntelulla. Tavoitteenamme on tarjota räätälöityjä ratkaisuja, jotka korostavat tilojen muuntojoustavuutta, pedagogista toimivuutta sekä kestävää elinkaariajattelua, joka säästää kustannuksia niin rakentamisessa kuin tilojen ylläpidossakin.

Koulujen tilasuunnittelussa kiinnitämme erityistä huomiota valaistukseen, akustiikkaan, värimaailmaan ja pintamateriaaleihin. Tavoitteenamme on luoda toimiva, viihtyisä ja turvallinen oppimisympäristö, joka tarjoaa optimaaliset puitteet tehokkaalle oppimiselle. Tutustu puukouluihin ja muihin referensseihimme!

puukoulu koulurakentaminen moduulikoulu

Puukoulun terveellinen sisäilma tukee oppimista ja hyvinvointia

Kouluikäiset lapset viettävät suuren osan ajastaan sisätiloissa, mikä korostaa sisäilman laadun merkitystä. Koulujen sisäilmaongelmat on siis tärkeä tiedostaa, tutkia ja ehkäistä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan raikas ja puhdas sisäilma tukee terveyttä, toimintakykyä ja oppimista.

Puukoulut tarjoavat viihtyisän ja inspiroivan oppimisympäristön, jossa puumateriaalin luonnollisuus ja lämpö edistävät oppilaiden hyvinvointia ja keskittymistä opiskeluun. Koulurakentamisen hankkeissamme kiinnitämme erityistä huomiota sisäilman laatuun rakennuksen koko elinkaaren ajalta. Minimoimme kosteusriskit noudattamalla tarkkaan määriteltyä kosteudenhallintasuunnitelmaa.

Puurakenteiden käyttö koulurakentamisessa tarjoaa monia etuja, kuten kestävyyttä, terveellisyyttä ja ekologisuutta.

puukoulu moduulikoulu koulurakentaminen

CASE: Moduuli­koulu toi oppilaiden arkeen liikunta-aukion ja kirjastoparven

”Hauskoja värejä ja hyvät tilat opiskella!” Järvenpään Kyrölän moduulikoulun 10-vuotias oppilas Otto Kähkönen on innoissaan uudesta opinahjostaan ja kehuu koulun tiloja Helsingin Sanomien uutisvideolla. Erityistä kiitosta Kyrölän koulun oppilailta saavat moduulikoulun näppärä kirjastoparvi sekä temppuilemaan houkutteleva liikunta-aukio.

Teijo-Talojen rakentama tilava, 232 oppilaan koulurakennus valmistui Järvenpäähän kesällä 2018, sopivasti oppilaiden loman aikana. Vanhassa koulurakennuksessa oppilaita ja henkilökuntaa piinasivat koulun sisäilmaongelmat. Uuden avaran moduulikoulun tilat ovat muunneltavia, ja siirrettävät seinät antavat vielä lisää joustovaraa monipuoliseen tilankäyttöön.

Lue tästä lisää Kyrölän moduulikoulusta.

CASE: Puu­koulu istuu vanhaan kulttuuri­maisemaan

Tampereen Erkkilänkadulla seisoo arvokkaana 120-vuotias Johanneksen koulu – ja sen kyljessä komeilee puuverhoiltu Juhannuskylän koulun lisärakennus eli paikallisten koululaisten sanoin Pikkukoulu. Kesällä 2018 rakennettu 556-neliöinen puukoulu tarjoaa kaivattua helpotusta koulutilojen ahtauteen. Uudessa puukoulussa on tilat sekä esikoululaisille että perusopetuksen oppilaille.

Puukoulun nostalginen, perinteistä puutalokorttelin henkeä edustava ulkoasu on saanut kiitosta tamperelaisilta.

Kulttuurimaisemaan kauniisti sulautuva Teijo-Talojen puukoulu on oiva esimerkki pitkälle viedystä muuntojoustavuudesta: helposti muunneltavien sisätilojen lisäksi koko koulurakennus on täysin siirtokelpoinen. Puukoulu rakennettiin säältä suojassa Teijo-Talojen tehtaalla Perniössä ja kuljetettiin suurmoduuleina paikalleen Tampereelle.

Lue tästä lisää Tampereen Juhannuskylän puukoulusta.

Koulurakennus moduulikoulu koulurakentaminen moduulirakentaminen.

Joutsen­merkittyä koulu­rakentamista

Koulurakentaminen voidaan toteuttaa ympäristömerkin kriteerien mukaisesti. Oppiminen ja työskentely on tutkitusti tehokkaampaa terveellisessä ja turvallisessa ympäristössä. Uusi koulurakennus kertoo myös kunnan ekologisista arvoista ja sitoutumisesta elinkaariajatteluun. Teijo-Talot on vastuullisen Joutsenmerkki-rakentamisen edelläkävijä Suomessa.

Innovatiivisuus
nopeuttaa työmaa-aikaa

Toteutamme rakennukset tehtaalla perustuksineen itse kehitetyllä menetelmällä ja tontilla asennamme ne patentoidulla tekniikalla nopeasti paikoilleen – näin ollen varsinainen työmaa-aika on lyhyt.

Energia­tehokkaat ratkaisut säästävät rahaa

Suunnittelemme rakennuksista energiatehokkaita esimerkiksi käyttämällä nykyaikaista talotekniikkaa ja automaatioratkaisuja, kuten päivänvalo- ja läsnäolotunnistimilla varustettua valaistusta.

Positiivisia hiilikäden­jälkiä

Panostamme ilmasto- ja sisäilmamyönteisiin materiaalivalintoihin ja teemme asiakkaidemme kanssa päivittäin positiivisia valintoja kestävän kehityksen näkökulmasta.

Suunnitellaan yhdessä koulun erilaisia työtapoja palvelevat ja oppilaiden osallistumista tukevat monipuoliset oppimistilat.

Ota yhteyttä ja kysy lisää terveellisistä ja turvallisista puukouluistamme!

Tuotepäällikkö Heidi Karlsson

heidi.karlsson@teijotalot.fi
044 7217 140

Ota yhteyttä

Tehdäänkö tilaa yhdessä?