World Ecolabel Day 14.10.2021

Joutsenmerkki päiväkodin pihakalusteet paivakoti muuntojoustavat varhaiskasvatustilat joutsenmerkki leikkipiha keinut

World Ecolabel Day 14.10.2021

Tänään vietetään World Ecolabel-päivää – me juhlimme viittä Joutsenmerkki-sertifikaattiamme

Voimme sanoa olevamme Suomessa Joutsenmerkki-rakentamisen pioneeriyritys, sillä olemme toteuttaneet eniten Joutsenmerkittyä uudisrakennuksia. Lisäksi konseptillemme myönnettiin vuonna 2020 Joutsenmerkki-rakentamisen peruslupa toteuttaa asumisen ja varhaiskasvatuksen toimitiloja Joutsenmerkittyinä. Peruslupaan sidottuja kohteitakin olemme toteuttaneet jo kaksi.

Tutustu Joutsenmerkittyihin kohteisiimme:

Ympäristömerkitty päiväkotirakennus ilmakuvassa moduulirakennus moduulipäiväkoti.

1. Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti

Teijo-Talojen ensimmäinen Joutsenmerkki-kohde ja myös Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti valmistui 2017 Hyvinkään Kenttäkadulle. Joutsenmerkitty päiväkoti tarjoaa lapsille terveen kasvuympäristön ja puhtaassa sisäilmassa on ilo leikkiä ja työskennellä. Kenttäkadun päiväkodin johtajan Päivi Paasosen mukaan optimoitu sisäilma parantaa merkittävästi työkykyä.

joutsenmerkkirakentaminen pienryhmäkoti yrityksen toimitilat hoivarakentaminen puurakentaminen toimitilarakentaminen.

2. Pohjoismaiden ensimmäinen Joutsenmerkitty pienryhmäkoti

Teijo-Talojen toinen Joutsenmerkki-kohde on perhepalveluita, terveydenhuollon ja -sijaishuollon palveluita tarjoava Merikratoksen Kaarinaan rakennuttama pienryhmäkoti. Rakennus valmistui vuonna 2017. Kohde haluttiin toteuttaa Joutsenmerkittynä, koska lapsille ja nuorille haluttiin tarjota fyysisesti terve kasvuympäristö ja tuoda sitä kautta lisäarvoa hoitotyöhön. Lisäksi satsaaminen ekologiseen rakentamiseen ja terveeseen sisäilmaan koettiiin panostuksena myös henkilökunnan hyvinvointiin.

Perhekuntoutuskeskuksen ympäristömerkitty toimitilarakennus hoivarakentaminen moduulirakentaminen.

3. Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty perhekuntoutuskeskus

Syksyllä 2018 valmistunut Perhekuntoutuskeskus Luotsi on Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty perhekuntoutuskeskus ja se on samalla Merikratokselle jo toinen  ja Teijo-Taloille kolmas Joutsenmerkki-sertifioitu rakennus. Valitsemalla Joutsenmerkki-rakentamisen, Merikratos haluaa tarjota asiakkailleen turvallisen ja terveellisen kuntoutumisympäristön ja työntekijöilleen puhtaan työympäristön.

4. Teijo-Talojen toinen Joutsenmerkitty päiväkoti

Salon Ollikkalaan keväällä 2020 valmistuneelle päiväkotirakennukselle myönnetty Joutsenmerkki-sertifikaatti on Teijo-Talojen neljäs. Tässä päiväkotihankkeessa haluttiin toteuttaa Salon kaupunkistrategiaa: ”Salo – joka päivä parempi”, joten päiväkodin energiataloudellisuuteen, ympäristöystävällisyyteen ja terveellisyyteen panostettiin jo tarjouspyyntövaiheessa.

Perhekuntoutuskeskus Kajon toimitilat

5. Kolmas Joutsenmerkki-rakennus Merikratos Oy:lle

Viimeisin kohteellemme myönnetty Joutsenmerkki-sertifikaatti on Lietoon Merikratos Oy:lle toimittamamme Perhekuntoutuskeskuksen Kajon rakennus.  Kajo valmistui kesällä 2020. Merikratoksen viimeiset kolme tilainvestointia on toteutettu Joutsenmerkittyinä ja yrityksen tavoitteena on, että myös tulevaisuudessa kaikki uudet tilainvestoinnit toteutetaan Joutsenmerkittyinä.

Joutsenmerkki kyltti

Mikä on Joutsenmerkki?

Joutsenmerkki ohjaa kestävään, ympäristön paremmin huomioivaan kuluttamiseen. Joutsenmerkki on virallinen, ns. tyypin 1 ympäristömerkki, jonka kriteerit huomioivat koko elinkaaren aina raaka-aineesta kierrätykseen. Näin se erottuu uskottavana, kunnianhimoisena ja luotettavana merkkiviidakossa, jossa vaanii myös viherpesun vaara.

Joutsenmerkki voidaan myöntää tuotteille ja palveluille, joiden ympäristökuormitus on selvästi tavanomaista pienempi. Monille Joutsenmerkki on tuttu päivittäistavaroista kuten pesuaineista ja paperituotteista. Merkki voidaan myöntää myös esimerkiksi hotelleille, siivouspalveluille, pesuloille, sijoitusrahastoille, rakennusmateriaaleille ja taloille. Suomessa merkkiä hallinnoi valtionyhtiö Motivan tytäryhtiö Ympäristömerkintä Suomi Oy.Tehdäänkö tilaa yhdessä?