Viides Joutsenmerkki-sertifikaatti

Kaksi henkilöä kiinnittää Joutsenmerkki-sertifikaattia puurakenteiselle seinälle.

Viides Joutsenmerkki-sertifikaatti

Arvokumppanuus muodostuu kolmikannasta: Joutsenmerkki, Merikratos Oy ja Teijo-Talot Oy

Olemme vastaanottaneet yhdessä Merikratos Oy:n kanssa Ympäristömerkintä Suomen myöntämän Joutsenmerkki-sertifikaatin Perhekuntoutuskeskus Kajolle Liedossa keskiviikkona 29.9.2021.

Teijo-Talojen Salon tehtaalla rakennetut perhekuntoutuskeskus Kajon tilat on toteutettu tilaajan eli Merikratos Oy:n toiveiden mukaan ympäristövastuullisesti, Joutsenmerkin kriteerejä noudattaen. Tällä arvokumppanuusmallilla on toteutettu Merikratoksen viimeiset kolme tilainvestointia ja yrityksen tavoitteena on, että myös tulevaisuudessa kaikki uudet tilainvestoinnit toteutetaan Joutsenmerkittyinä.

”Teijo-Talot on meidän arvokumppanimme, joka meille tarkoittaa sitä, että saamme heiltä enemmän kuin pelkän rakennuksen. Teijo-Talot on Joutsenmerkki-rakentamisen edelläkävijä ja hyöty asiantuntijuudesta tulee suoraan asiakkaalle. Esimerkiksi ekologisuuden näkökulmasta Joutsenmerkki-rakennuksen energiakulutus on vähäistä, mikä alentaa käyttökustannuksia,” toteaa Merikratoksen hallituksen puheenjohtaja Esko Sillanpää.

 Ismo Laitakari (Teijo-Talot Oy), Heidi Karlsson (Teijo-Talot Oy), Esko Sillanpää (Merikratos Oy), Hanna Seppälä (Merikratos Oy), Sinikka Karppelin (Ympäristömerkintä Suomi Oy), Oona Saarinen (Ympäristömerkintä Suomi Oy) ja Mikko Niemelä (Merikratos Oy)

Merikratos pitää rakennuksen ympäristö- ja terveysvaikutuksia toiminnalleen tärkeinä, sillä rakentamisessa käytetyt materiaalit vaikuttavat rakennuksen kestävyyteen ja sisäilman laatuun – jolla taas on vaikutusta käyttäjiensä terveyteen, turvallisuuteen ja hyvinvointiin.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme turvallisen ja terveen kuntoutumisympäristön ja työntekijöillemme puhtaan työympäristön. Valitsemalla Joutsenmerkin voimme varmistaa, että nämä toteutuvat joka päivä. Myös työntekijämme pitävät ekologisuus- ja ympäristöarvoja tärkeinä. Meille esimerkiksi hakeutuu työntekijöitä, jotka ovat valinneet meidät arvopohjalta ja ovat siksi erittäin sitoutuneita työhönsä, mikä vaikuttaa positiivisesti hoitotyön laatuun ja kuntoutusvasteeseen,” kertoo Merikratos Varsinais-Suomen aluejohtaja Hanna Seppälä.

Joutsenmerkki-sertifikaatti kiinnitettiin Perhekuntoutuskeskus Kajon seinään. Kuvassa Esko Sillanpää, Hanna Seppälä, Heidi Karlsson ja Oona Saarinen.

Teijo-Talot on Suomen mittapuulla Joutsenmerkki-rakentamisen pioneeri, sillä yritys on toteuttanut viisi Joutsenmerkittyä uudisrakennuskohdetta eli eniten Suomessa, ja lisäksi yritykselle on myönnetty Joutsenmerkki-rakentamisen peruslupa vuonna 2020. Perhekuntoutuskeskus Kajo on jo toinen peruslupaan sidottu kohde.

”Hienoa, että saimme jälleen kiinnittää yhden Joutsenmerkki-kyltin rakennuksen seinään. Erityisen merkityksellistä on, että rakennus on toteutettu pitkäaikaiselle ja samat arvot kanssamme jakavalle yhteistyökumppanillemme,” iloitsee Teijo-Talojen toimitusjohtaja Ismo Laitakari.

Perhekuntoutuskeskus Kajo on rakennettu Joutsenmerkki-kriteerien lisäksi Teijo-Talojen toimintatavan mukaisesti sisäilmaturvallisesti tehdashallissa säältä suojassa.

”Joutsenmerkki-rakentaminen sopii tehdasvalmisteiseen rakennuskonseptiimme erinomaisesti ja pystymme jatkuvasti kehittämään toimintaamme kohti entistäkin ympäristöystävällisempää ja hiilijalanjäljeltään pienempää rakentamista,” valaisee Teijo-Talojen laatupäällikkö Heidi Karlsson.

Perhekuntoutuskeskus Kajon toimitilat

Joutsenmerkki ohjaa ekologiseen ja sisäilmaltaan turvalliseen rakentamiseen. Uudisrakennukselle voidaan myöntää Joutsenmerkki, mikäli se täyttää Pohjoismaisen ympäristömerkinnän laatu-, ympäristö- ja terveysvaatimukset. Vaatimukset koskevat rakennuksen koko elinkaarta materiaalien tuotannosta itse rakentamiseen ja rakennuksen käyttöön eli esimerkiksi energiankulutukseen.

”Joutsenmerkitty rakentaminen kasvaa vauhdikkaasti kaikissa Pohjoismaissa. Suomessa Teijo-Talojen ja Merikratoksen kaltaiset edelläkävijät ovat olleet tärkeitä. Rakennusten ja rakentamisen osuus kaikista hiilidioksidipäästöistä on suuri eli ekotehokkaamman rakentamisen suunnannäyttäjiä todella tarvitaan”, Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen sanoo.

Lisätietoja:

Esko Sillanpää, Merikratos Oy, puh. 040 820 6631, esko.sillanpaa@merikratos.fi
Aluejohtaja Hanna Seppälä, Merikratos Oy, puh. 050 567 6605, hanna.seppala@merikratos.fi
Toimitusjohtaja Ismo Laitakari, Teijo-Talot Oy, puh. 040 503 7364 ismo.laitakari@teijotalot.fi
Laatupäällikkö Heidi Karlsson, Teijo-Talot Oy, puh. 044 7217 114 heidi.karlsson@teijotalot.fi
Toimitusjohtaja Riikka Holopainen, Ympäristömerkintä Suomi Oy, puh. 040 5710 364, riikka.holopainen@ecolabel.fi

 

Teijo-Talot Oy

Teijo-Talot Oy rakentaa käyttäjille terveellisiä ja ympäristölle ystävällisiä uudisrakennuksia julkiselle sektorille ja yrityksille. Rakennukset valmistetaan betoniperustuksineen kokonaan säältä suojassa ja tontilla ne asennetaan patentoidulla tekniikalla nopeasti paikoilleen.

Teijo-Talot Oy on yhdistynyt kesällä 2021 Hovako Oy:n kanssa ja yritykset muodostavat yhdessä moduulirakentamiseen keskittyvän konsernin, jonka ydinosaamista on hoivatilarakentaminen, koulu- ja päiväkotirakentaminen sekä toimitila- ja väistötilarakentaminen. Tilaratkaisut voidaan aina toteuttaa siirtokelpoisina. Konsernin liikevaihto on n. 31 M€ ja se työllistää n. 60 työntekijää.

Merikratos Oy

Merikratos tarjoaa asiakkailleen avohuollon palveluita, ympärivuorokautista perhekuntoutusta, sijaishuoltoa, terveydenhuollon eri palveluita ja palveluita ammattilaisille. Työmme tavoitteena on asiakkaidemme hyvinvoinnin lisääntyminen.

Kotimainen Merikratos on yhteiskuntavastuullinen ja itsenäinen hyvinvointialan yritys, joka työllistää reilu sata sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ympäri Suomen.

Joutsenmerkki

Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki on perustettu vuonna 1989. Se voidaan myöntää tuotteille ja palveluille, joiden ympäristökuormitus on selvästi tavanomaista pienempi. Monille Joutsenmerkki on tuttu päivittäistavaroista kuten pesuaineista ja paperituotteista. Merkki voidaan myöntää myös esimerkiksi hotelleille, siivouspalveluille, pesuloille, sijoitusrahastoille, rakennusmateriaaleille ja taloille. Suomessa merkkiä hallinnoi valtionyhtiö Motivan tytäryhtiö Ympäristömerkintä Suomi Oy.Tehdäänkö tilaa yhdessä?