Monninkylän moduulikoulu, Askola

”Meidän näköinen koulu”

Kilpailutuksen jälkeen alkoi tapahtua nopealla aikataululla. Me käyttäjät saimme olla prosessissa mukana ja mikä kaikkein tärkeintä, koimme että meitä kuultiin ja ratkaisuja etsittiin yhdessä. Se oli meille erityisen tärkeää, koska olemme kohtuullisen pieni koulu ja halusimme koulustamme meidän näköisen. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja siihen, että nyt yli vuoden käytön jälkeenkin koemme, ettei ole mitään, minkä koulussa haluaisi muuttaa. Yhteistyö Teijo-Talojen kanssa oli mutkatonta, ystävällistä ja sujuvaa. Tuntui hyvältä, että meille rakennettiin juuri meidän koulua ja koettiin tärkeänä tehdä sitä meille täydellinen.

Anu Hovilehto, Monninkylän koulun rehtori

Uusi koulu tuhopoltetun tilalle

Monnikylän vanha koulurakennus paloi tuhopoltossa heinäkuussa 2017 ja jo ennen sitä koulu oli pitkään kärsinyt tilojen ahtaudesta ja sisäilmaongelmista. Askolan kunta aloitti uuden koulurakennuksen hankesuunnittelun ja tammikuussa 2019 alussa myös koulun henkilökunta pääsi mukaan uuden koulun suunnitteluun. Koulu päätettiin rakentaa kahdessa osassa. Ensimmäiseen osaan tulisi oppilaiden kotiluokat sekä laaja-alaisen erityisopettajan luokka, yhteensä yhdeksän luokkatilaa. Teijo-Talojen tarjous oli ensimmäisen vaiheen halvin ja se voitti kilpailutuksen.

Kesällä 2019 tehtiin koulun tontilla pohjatyöt ja tehtaalla mahdollisimman valmiiksi rakennetut moduulit tuotiin tontille ennen syyslomaa. Koulurakennus luovutettiin tilaajan käyttöön joulukuussa 2019 ja muuttorumban jälkeen uusi lukukausi käynnistyi uusissa tiloissa tammikuussa 2020.

  • kerrosala 955 m²
  • valmistumisvuosi 2019
  • Pornaistentie 5, Monninkylä
  • Arkkitehtisuunnittelu Juha Laine, RCo Oy

Category
Julkinenrakentaminen, Koulu, Referenssit
Tehdäänkö tilaa yhdessä?