Kurun päiväkoti, Ylöjärvi

Kurun päiväkoti

Käyttäjien toiveet huomioiden!

Yhteistyö Teijo-Talojen kanssa on sujunut alusta alkaen hyvin. Saimme olla mukana suunnittelussa, toiveemme otettiin hyvin huomioon ja tiesimme koko ajan miten projekti eteni. Palvelu on ollut kaikkien projektissa toimineiden kanssa ystävällistä, joustavaa ja kuuntelevaa. Lopputulos on miellyttänyt meitä. Erityisen hienoja ratkaisuja meille on ollut akustoivat materiaalit esim. lattiat, äänieristyksen toimivuus, hyvä sisäilma, tilojen valoisuus ja niiden käytön monipuolisuus. Sekä esteettömyys. Vihreää lippua tavoittelevana päiväkotina meille on ollut ilahduttavaa myös mm. automaattisesti toimiva valaistus.

Katja Ruusila, päiväkodin johtaja, Kurun päiväkoti, Ylöjärven kaupunki

Luontoaiheinen päiväkoti

Kurun vanha päiväkoti toimi historiallisessa vanhassa hirsirakennuksessa, joka oli entinen ”lääkärin talo”. Kaikessa idyllisyydessään se ei koskaan toiminut täydellisesti varhaiskasvatuksen puitteina ainakaan nykysuositusten mukaan. Remontoinnistakin oli kulunut jo aikaa, joten rakennus alkoi olla tuossa tarkoituksessa tiensä päässä ja remontin tarpeessa. Ylöjärven kaupunki päätti hankkia uuden päiväkotirakennuksen ja valinta osui Teijo-Taloihin. Ylöjärven kaupungilla oli jo aiempaa hyvää kokemusta yrityksestä edellisten hankkeiden perusteella. Valintaan vaikutti  myös nopea toimitus sekä siirtokelpoisen rakennuksen muunneltavuus tulevaisuus huomioiden.

Päiväkodissa on tilat neljälle lapsiryhmälle, esiopetukselle sekä yhteisiä tiloja, joissa on mm. ruokasali. Henkilökunnalla on omat toimisto- ja taukotilat. Päiväkodissa järjestetään myös vuorohoitoa, joten rakennuksen suunnittelussa ja varustelussa on huomioitu ympärivuorokautisen käytön mukaiset turvallisuusseikat.

Kurun päiväkoti on mukana Vihreä lippu -ympäristöohjelmassa, mikä näkyy päiväkodin sisustusratkaisuissa. Päiväkoti sijaitsee metsän reunassa, joten päiväkodin yhteisille metsäretkille on helppo lähteä – ja retkillä käydäänkin lähes päivittäin. Lisäksi lasten lempipuuhaa on poimia mustikoita välipalaksi päiväkodin takapihan pikkumetsästä.

  • kerrosala 897 m²
  • valmistumisvuosi 2019
  • Myllymäentie 2, Kuru
  • Arkkitehtisuunnittelu Jarmo Siltala, RCo Oy

Category
Päiväkoti, Referenssit
Tehdäänkö tilaa yhdessä?