Joutsenmerkitty perhekuntoutuskeskus

Joutsenmerkki perhekuntoutuskeskus toimitilarakentaminen hoivarakentaminen.

Joutsenmerkitty perhekuntoutuskeskus

Luotsi on Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty perhekuntoutuskeskus ja ensikoti

Luotsi on Suomessa ainoa perhekuntoutusta ja ensikotipalvelua tarjoava yksikkö – se on myös ainoa Joutsenmerkitty kuntoutusrakennus. Luotsissa on kolme perhekuntoutuspaikkaa ja yksi ensikotipaikka nuorille, vahvaa tukea tarvitseville vanhemmille.

Perhekuntoutuskeskus Luotsi on Suomessa ensimmäisten joukossa ja Etelä-Savon alueella ainoa perhekuntoutusyksikkö, jossa toteutuu sekä kuntoutusperheiden yksityisyys että toisaalta mahdollisuus vahvaan ympärivuorokautiseen hoivaan ja tukeen. Luotsissa kuntoutusasunnot on sijoitettu niin, että henkilökunta on jatkuvasti läsnä ja saatavilla – tämä tekee Luotsista turvallisen paikan kuntoutua ja lisää kuntoutustyön tehokkuutta. Perheet voivat kuntoutustyön edetessä ja tuen tarpeen vähentyessä elää asunnoissaan yhä enemmän omassa rauhassaan, koska jokaisessa asunnossa on oma uloskäyntinsä ja kaikki tarvittava kodinomaista elämää varten.

Kuntoutumisympäristön tila- ja suunnitteluratkaisut ovat tärkeässä roolissa laitokseen sopeutumiselle ja ne vaikuttavat suoraan siihen, millaisen käsityksen kuntoutuja paikasta saa ja luo. Viihtyisällä ympäristöllä on suuri merkitys kuntoutujan hyvinvoinnille.

”Arkkitehti on onnistunut huoneistojen huonejärjestyksen suunnittelussa. Olemme nyt käytännössä huomanneet, miten fiksua on, että asuntojen makuuhuoneet ovat ulkoseinillä niin, ettei esimerkiksi vierekkäisten asuntojen makuuhuoneiden seinät ole vastakkain. Vauvaperheiden yöt ovat erilaisia kuin teiniperheiden yöt – molemmissa perheissä voidaan valvoa, mutta eri syistä. Kun eri huoneistojen makuuhuoneet on sijoitettu mahdollisimman kauas toisistaan, kantautuu ääniä huoneista toisiin mahdollisimman vähän. Tämä on tosi tärkeää!” painottaa Merikratoksen aluejohtaja Anna-Liisa Kovanen.

Joutsenmerkki perhekuntoutuskeskus

Luotsi haluaa tarjota asiakkailleen turvallisen ja terveellisen kuntoutumisympäristön ja työntekijöilleen puhtaan työympäristön.

Syksyllä 2018 valmistunut Perhekuntoutuskeskus Luotsi on Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty perhekuntoutuskeskus. Merikratos Oy pitää rakennuksen ympäristö- ja terveysvaikutuksia tärkeinä, sillä rakentamisessa käytetyt materiaalit vaikuttavat rakennuksen kestävyyteen ja sisäilman laatuun – jolla taas on vaikutusta käyttäjiensä terveyteen, turvallisuuteen ja hyvinvointiin.

”Arvostamme energiatehokkaita, terveitä ja ympäristöystävällisiä rakennuksia. Ja ennen kaikkea haluamme taata asiakkaillemme sekä henkilökunnallemme terveellisen sisäilman. Valitsemalla toimijan, joka rakentaa kuivissa sisätiloissa sekä käyttää turvallisia ja vähäpäästöisiä rakennusmateriaaleja sekä noudattaa Joutsenmerkin laajaa kriteeristöä rakentamisessa, voimme varmistaa näiden tavoitteiden täyttymisen ja kantaa kortemme ympäristövastuullisuuden kekoon.” kertoo Merikratoksen Anna-Liisa Kovanen.

 

Katso kohteen kuvat. | Lue lisää Teijo-Talojen Joutsenmerkki-rakentamisesta!Tehdäänkö tilaa yhdessä?