Joutsenmerkki-kriteeristö luotsaa rakennusprojektia

Teijo-Talot TeijoTilat Merikratos Perhekuntoutuskeskus Luotsi visualisointikuva

Joutsenmerkki-kriteeristö luotsaa rakennusprojektia

Taas uusi Joutsenmerkki-kohde nousemassa siivilleen – tyytyväinen asiakas tilasi heti toisen kohteen

Teijo-Talot rakentaa Merikratokselle jo toisen kohteen Joutsenmerkki-kriteerien mukaisesti – Perhekuntoutuskeskus Luotsi valmistuu syksyllä. Lisääntyneet sisäilmaongelmat ja niiden ennaltaehkäisy luotsaavat Merikratoksen rakennushankkeita. Mikkeliin rakennettavan perhekuntoutuskeskuksen asiakkaille halutaan tarjota turvallinen ja terveellinen kuntoutumisympäristö ja työntekijöille puhdas työympäristö. Rakentamisessa otetaan huomioon Joutsenmerkki-kriteeristön mukaisesti mm. ympäristöystävälliset ja turvalliset materiaalivalinnat. Lisäksi rakentaminen tehdään Teijo-Talojen toimintatavan mukaisesti sisäilmaturvallisesti tehdashallissa säältä suojassa ja rakennus toimitetaan valmiina paikalleen.

Mikkelin projektissa tilaajan edustajiin kuuluva tiimivastaava Anna-Liisa Kovanen luonnehtii projektin kulkua näin:

”Kun Mikkeliin alettiin suunnitella perhekuntoutuskeskusta, Teijo-Talot oli selkeä valinta aikaisemman, hyvin onnistuneen Järvenselän projektin perusteella.

Hankkeen suunnittelussa on ollut mukava huomata se, miten hyvin Teijo-Talojen päässä on ymmärretty tilojen käyttötarkoitus ja siihen liittyvät – joskus hieman erityisetkin – tarpeet. Vaikka välimatkaa Mikkelistä Saloon arkkitehdin työpöydälle on paljon, on yhteydenpito onnistunut hyvin Skypen välityksellä ja arkkitehti on jo yhteisten neuvottelujen aikana tehnyt tarvittavia ja toivottavia muutoksia ja nähnyt myös vaivaa niiden toteuttamiseksi. Esimerkiksi yksi oven paikka saatiin kuin saatiinkin suunnittelun loppumetreillä siirrettyä niin, että ilmanvaihtokonehuoneen sisäänkäynti ei ole perhekuntoutustilojen kannalta epäkäytännöllisessä paikassa.

Ajattelemme Mikkelissä, että uusilla, toimivilla ja laadukkailla tiloilla on iso merkitys niin palvelumme käyttäjille, sen tilaajille kuin siellä työskentelevillekin. Sisäilmaturvalliset tilat ovat yksi osa yrityksemme laatua.”

Lue lisää Merikratoksen nettisivuilta https://www.merikratos.fi/ajankohtaista/mikkeliin-tulee-perhekuntoutuskeskus-luotsiTehdäänkö tilaa yhdessä?