Teijo-Talot mukana myös Lasten Asuntomessuilla Kälviällä!

Teijo-Talot mukana myös Lasten Asuntomessuilla Kälviällä!

Leikkilinnan tarina

Eräänä aamuna huhtikuun puolivälin paikkeilla tehtaanjohtaja Arto tuli suunnitteluosastolle. Hän kertoi luvanneensa Toivosen kotieläinpuistossa kesällä 2016 alkaville lasten asuntomessuille Teijo-Talojen rakentaman leikkimökin. Sitä pitäisi ruveta välittömästi tekemään.

Olimme kuin ö aapisen reunassa, koska tieto tuli niin äkkiä. Mökkiä ei voi tehdä ilman suunnitelmia, joten pistin Vertexin laulamaan. Etsin vanhan projektin, josta saisin nopeasti muutetuksi sopivan kokoisen messutalon.  Sovimme, että harjakatto pitää olla ja kuisti. Ikkunoita paljon, että on valoisa leikkipaikka. Ulko-oveksi valitsin vakiokokoisen mökkioven, joka on kuitenkin pienempi kuin normaalikokoisen talon ulko-ovi. Ulkoverhoukseksi laitoin pysty-vaaka-pystypaneelin, huopakatoksi palahuovan. Ikkunoiden ja ovien vuorilaudoiksi valitsin yksinkertaisen, mutta hyvännäköisen mallin. Lattia päätettiin tehdä kuten terassit meillä tehdään, aikaa ei ollut hukattavaksi asti.

Kun olin saanut mielestäni kauniin mökin mallinnetuksi, pyysin kollegani Vilhon katsomaan aikaansaannostani. Päätös tuli nopeasti, tuommoinen tehdään. Vilho jatkoi projektia tekemällä elementtikuvat tuotantoon, miehet odottivat vieressä.

Jonkin ajan päästä tutkin projektia ajatuksen kanssa ja huomasin, että siinä on sisäkorkeus yli kaksi metriä. Kauhistuin, tuleeko siitä aivan liian suuri. Mainitsin asiasta Vilholle, mutta hän sanoi: Se on myöhäistä, seinäelementit on jo tehty. Tuumasin siihen, että ei haittaa, vaikka Teijo-Taloilla on joskus jotain isompaa kuin toisilla talotehtailla. Niin päätimme jatkaa rakentamista.

Painekyllästetyn alapohjan päälle asennettiin seinäelementit, sitten kattokannattajat ja vesikatto. Ikkunat tilasin Virkkalan Puunjalostus Oy:stä, ulko-ovi tuli Kaskipuulta puuvalmiina. Ulkoverhouksen väriksi valitsin Vinhan värikartasta vihreän Suvetar-sävyn. Ikkunat ristikoineen ja vuorilautoineen perinteisen valkoisiksi, ulko-oven ja sisäpuolisten listojen väriksi Vilho valitsi tummanharmaan. Maalasin ne jossain vaiheessa itse. Sisäverhoukseksi päätimme laittaa valkoisen paneelin vaakaan.

Kävin aina välillä ihastelemassa Jounin ja Jussin työn etenemistä liikkuvassa hallissa. Alkuun rakennuksen korkeus vähän arvelutti, mutta ajattelimme positiivisesti, että siellä sopii pitempikin mummo ja pappa leikkimään lastenlasten kanssa. Heillä ei monellakaan ole ollut koskaan mahdollisuutta siihen, joten nyt, kun tulee uudestaan lapseksi, ei tarvitse ahtaassa mökissä toteuttaa unelmiaan. Leikkilinnaan sopii vaikka sänky, jossa voi välillä levähtää leikkien lomassa. Kesävieraat voisi hyvin majoittaa sinne.  Varastoksikin se aivan hyvin sopisi. Mauri keksi nimeksi Leikkilinna, suunnittelijan mukaan.

Viimein mökki oli valmis siirrettäväksi messualueelle. Kahden trukin avulla Jouni ja Vilho nostivat sen ilmaan, Mikko ajoi Scanian alle ja tarkasti toisten huudellessa ohjeita ajoi auton kuormineen ulos hallista. Auto piti vielä kääntää toisinpäin, että kuisti tulisi ojan puolelle. Taas trukit alle ja auton kääntö. Mökki Scanian lavalla jäi yöksi talotehtaan pihalle, josta seuraavana päivänä Arto ja Tanja veivät sen Kälviälle. Tippa silmässä katsoimme kuljetuksen lähtöä, olihan se meille todella ihana ja tärkeä projekti, jonka lopputulokseen olemme tyytyväisiä.

Leikkilinna on esillä Lasten Asuntomessuilla Kälviällä 17.6.-21.8.2016.

Halsualla 16.6.2016

Aila Linna suunnittelija-mummo

20160519_144315_resized

Leikkilinna lähdössä tehtaaltaTehdäänkö tilaa yhdessä?