Perniön Teijo-Talot Oy:n ja Salon seudun ammattiopiston yhteistyö saa jatkoa

Perniön Teijo-Talot Oy:n ja Salon seudun ammattiopiston yhteistyö saa jatkoa

Salon seudun koulutuskuntayhtymä rakentaa maarakennusalalle lisää tauko- ja sosiaalitilaa Peppursuolle. Rakentaminen tehdään opiskelijatyönä hyödyntämällä Teijo-Talot Oy:n patentoimaa tekniikkaa, millä valmis rakennus voidaan siirtää myöhemmin paikoilleen.

Salon seudun ammattiopistolle projekti on monestakin syystä merkittävä. Ajatus siirrettävän rakennuksen rakentamisesta oppilaitoksen läheisyydessä tuo monenlaisia etuja rakentamiseen ja opetukseen. Rakentamisessa pystytään hyödyntämään eri koulutusalojen osaajia: talonrakentajia, putkiasentajia, maalareita ja sähköasentajia ilman, että opiskelijat kuljetettaisiin päivittäin 10 km:n päähän työmaalle. Opiskelijoille tarjottavaa lounasta ei myöskään tarvitse kuljettaa työmaalle, vaan opiskelijat voivat käydä Venemestarinkadun opiskelijaruokalassa syömässä.  Rakentamiskustannuksissa säästetään, koska suurin osa rakennuksesta tehdään omana työnä. Ainoastaan perustus tulee Teijo-Talot Oy:ltä valmiina.

Ajatus oppilaitoksen alueella toteutettavasta rakentamisesta sai alkunsa jo reilu vuosi sitten, kun Teijo-Talot Oy:n johtaja Lasse Ojanen oli Salorankadulla ajaessaan ihmetellyt ammattiopiston talonrakentajien runkoharjoitustyötä. Miksi purettavien harjoitustöiden sijasta oppilaitos ei voisi tehdä siirrettäviä, oikeita rakennuksia Teijo-Talot Oy:n toimittamille pohjille? Koulutusjohtaja Timo Sirkiä oli innoissaan kuullessaan ajatuksen Ojaselta. Rakentaminen tällä tavalla kehittäisi opiskelijoiden oppimisympäristöä huomattavasti. Oikeaa ja pysyvää rakentamista oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä, mikä sen parempi.

Ensimmäisen pienen autotallirakennuksen rakentaminen käynnistyikin heti elokuussa 2012 ja rakennus on parhaillaan myynnissä edulliseen hintaan.  Rakennus voidaan kuljettaa lähes mihin tahansa, minne tiet vievät.

Teijo2

Oppilaitoksen opiskelijoita on tätä ennen käynyt päivittäin Perniön tehtaalla rakentamassa taloja ammattiohjaajan kanssa. Tämä kolme vuotta kestänyt yhteistyö on ollut erittäin hyvää, mutta nykyisessä taloudellisessa tilanteessa se ei enää ole mahdollista, kertoo Timo Sirkiä.  Toki opiskelijoita käy edelleen työssäoppimassa Perniön tehtaalla, mutta työnohjaus tapahtuu jatkossa tehtaan omin voimin.

Nyt rakennettava Peppursuon sosiaalitilarakennus on autotallia huomattavasti suurempi ja vastaa pienen omakotitalon rakentamista. Siihen tulevat opettajien ja opiskelijoiden työ- ja taukotilat sekä sosiaalitiloja.

Rakennuksessa on hyvää harjoitustyötä usealle opiskelijaryhmälle tulevan vuoden aikana.  Myös Salon seudun aikuispiston opiskelijoita osallistuu rakentamiseen.

Rakennuksen pohjalaatat saapuivat perjantaina Mariankadulle ja rakentaminen alkaa lähiviikkoina. Valmis rakennus on tarkoitus siirtää Peppursuolle vuoden päästä syksyllä sen valmistuttua.

teijo3

Lisätietoja asiasta:

Salon seudun ammattiopisto:  koulutusjohtaja Timo Sirkiä, 044-7704 661.

Teijo-talot Oy:  johtaja Lasse Ojanen, 0400 530 415Tehdäänkö tilaa yhdessä?