Kyrölän moduulikoulu, Järvenpää

opetustilarakennus moduulikoulu moduulikoulu moduulirakentaminen koulurakentaminen

Kyrölän siirtokelpoinen moduulikoulu

Sisäilmaongelmien piinaamalle Järvenpään Kyrölän koululle rakennettiin uusi tilava 232 oppilaan koulurakennus. Koulu toteutettiin nopealla aikataululla: koulunkäynti alkoi uudessa koulurakennuksessa vain 5 kuukautta tilaussopimuksen allekirjoituksesta.

Uuden moduulikoulun tilat ovat avaria ja muuneltavia – siirrettävien seinien avulla tiloista saadaan vieläkin avarampia. Rakennuksesta löytyy tilat perus- ja esiopetukseen pienryhmätiloineen, erilliset  käsityön ja musiikin opetustilat, monikäyttöinen opinaukio, joka toimii myös liikuntasalina ja katsomona, sekä opin portaat, jotka johtavat lasten lempipaikkaan eli kirjastoparvelle. Lisäksi koulusta löytyy mm. jakelukeittiö, suuri ruokasali sekä toimisto- ja taukotiloja.

Koulu rakennettiin noudattaen katkeamatonta kuivaketjua. Rakennusmoduulit rakennettiin Teijo-Talojen tehtaalla sisätiloissa ja kuljetettiin sääsuojattuina Järvenpäähän. Tontilla moduulit liitettiin yhteen noudattaen edelleen katkeamatonta kuivaketjua. 30 rakennusmoduulista koostuva rakennus täyttää kaikki pysyvän rakennuksen ohjeistukset ja määräykset.

  • kerrosala 2100,5 m²
  • perus- ja esiopetustilat 232 oppilaalle
  • valmistumisvuosi 2018
  • Kyröläntie 17, Järvenpää
  • Arkkitehtisuunnittelu Juha Laine, RCo Oy

Category
Julkinenrakentaminen, Koulu, Referenssit
Tehdäänkö tilaa yhdessä?