Oinaskadun koulu ja päiväkoti, Järvenpää

Oinaskadun koulu ja päiväkoti

Oinaskadun koulun ja päiväkodin lähes 3000-neliön tilakokonaisuus muodostettiin Teijo-Talojen tehtaalla sisätiloissa valmistetuista uusista rakennusmoduuleista ja Teijo-Talojen aiemmin Järvenpään kaupungille toimittamasta moduulikoulurakennuksesta.

Oinaskadun vanha koulurakennus kärsi pahoista sisäilmaongelmista. Sen puurakenteisten seinien alaosat olivat laajasti mikrobivaurioituneet ja vaurioiden korjaaminen olisi ollut lähes mahdotonta eikä siltikään olisi voinut taata, että sisäilmaongelmista olisi päästy eroon. Vanha koulurakennus päätettiin purkaa osana Oinaskadun koulun ja päiväkodin hanketta.

Oinaskadun hankkeen päiväkodin ja koulun rakennuskokonaisuus muodostettiin uusista Teijo-Talojen tehtaalla rakennetuista puisista tilaelementeistä sekä parisen vuotta käytössä olleesta Teijo-Talojen rakentamasta 4-ryhmäisestä puumoduulikoulusta, joka siirrettiin Vihtakadulta. Oinaskadun hanke oli kaikkiaan hyvin nopeatempoinen, sillä samanaikaisesti kuin vanhaa koulurakennusta purettiin tontilla päiväkodin uudisrakennusosaa rakennettiin tehtaalla ja valmis moduulikoulu siirrettiin ”siinä sivussa” Järvenpään kaupungin sisällä muutaman kilometrin verran uuteen sijoituspaikkaansa.

290 lapsen yksikkö

Oinaskadun päiväkoti ja koulu on pienten lasten yksikkö, johon sijoittuu seitsemän päiväkodin, kaksi esiopetuksen ja neljä perusopetuksen ryhmää, yhteensä n. 290 lasta. Rakennuksessa on korkea valoisa ja avara aulamainen osio, josta pääsee kulkemaan ryhmien tiloihin, ja sitä voi hyödyntää myös päivittäisessä toiminnassa innostavana oppimisympäristönä.  Jokaisella ryhmällä on omat tilansa leikkiä ja lepoa tai opiskelua sekä ryhmätyöskentelyä varten. Lisäksi rakennuksesta löytyy yhteisiä tiloja, kuten tilava ruokala, liikuntasali sekä ”puuhapaja”. Liikuntasalia hyödynnetään myös iltakäyttöön.

Lue Järvenpään Kaupungin nettisivuilta lisää projektin kulusta ja mm. päiväkodin johtajan mietteitä lopputuloksesta Oinaskadun päiväkoti ja koulu valmistuivat | Järvenpää (jarvenpaa.fi)

Moduulikoulurakennukset

Järvenpäähän toimitettiin pikaisella aikataululla kaksi lähes identtistä puukoulua, kerrosaloiltaan 350 m². Vuonna 2018 valmistuneita koulurakennuksia on molempia siirretty alkuperäisistä sijaintipaikoistaan uusiin sijainteihin. Ensimmäinen siirrettiin Järvenpään sisällä toisen koulun tarpeisiin. Ja toinen siirrettiin ja samalla yhdistettiin osaksi Oinaskadun koulu- ja päiväkotirakennusta. Tämä on aitoa muuntojoustavuutta. Pääset tästä tutustumaan tarkemmin moduulikoulurakennuksiin.

  • kerrosala 2869 m²
  • laajuus 7 päiväkotiryhmää, 2 esikouluryhmää ja 4 perusopetusryhmää
  • yhteensä 289 lapselle
  • valmistumisvuosi 2022
  • Vanha Yhdystie 25, Järvenpää
  • Arkkitehtisuunnittelu Juha Laine, RCo Oy
  • Projektipäällikkö Marko Loukamaa, Teijo-Talot Oy

Category
Julkinenrakentaminen, Koulu, Päiväkoti, Referenssit
Tehdäänkö tilaa yhdessä?