Usein kysyttyä

Sääsuojatut suurtilaelementtikuljetukset lähdössä tehtaalta.

Konsepti ja moduulirakentaminen

Millaisiin rakennushankkeisiin Teijo-Talot -konsepti sopii?

Teijo-Talojen kehittämää tuotanto- ja siirtomenetelmää voidaan soveltaa lähes kaikessa uudisrakentamisessa. Menetelmällä voidaan toteuttaa suuriakin rakennuksia liittämällä moduuleita yhteen vierekkäin tai päällekäin. Modulaarisuus ei rajoita rakennuksen kokoa – ennemminkin se lisää mahdollisuuksia joustaville ratkaisuille. Lue tästä lisää konseptistamme.

Onko rakennuksessa oikeasti perustukset mukana?

Kyllä on. Tehtaalla valetaan ensimmäisenä betoniperustus, jonka päälle tilat sitten rakennetaan. Käyttöönottovalmis rakennus siirretään betoniperustuksineen sijoituspaikkaansa.

Miksi maanvarainen teräsbetoniperustus?

Teijo-Talojen tukevan teräsbetonisen konseptiperustuksen päällä rakennus ei heilu, ei hääly, ei ratkea vuosien varrella, sen alla ei tuuli puhalla eikä vesi virtaa. Maanvarainen konseptiperustus antaa edellä mainitut vahvuudet, mutta on kuitenkin aidosti siirrettävä perustusratkaisu tehdasvalmisteisille moduuleille.

Rakennetaanko rakennukset kokonaisuudessaan tehtaalla sisätiloissa?

Kyllä. Rakennusmoduulit rakennetaan täysin valmiiksi tehtaalla sisätiloissa, kuivissa ja valvotuissa olosuhteissa. Rakennuksissamme on aina betoniperustus alla, vesikatto päällä ja ne ovat sisältä täysin käyttöönottovalmiita, kun ne lähtevät tehtaalta asiakkaan tontille. Lue tästä lisää moduulirakentamisesta.

Kuinka suuren rakennuksen voi rakennuttaa?

Modulaarisuus ei rajoita rakennuskokonaisuuden kokoa– rakennusmoduuleja voidaan liittää toisiinsa vierekkäin niin monta kuin tontille mahtuu ja rakennusoikeutta riittää. Rakennukset voidaan toteuttaa kaksikerroksisina. Rakennuksiamme voidaan myös tarpeen tullen laajentaa tai supistaa lisäämällä tai poistamalla rakennusmoduuleja.

Pääseekö tehtaalle tutustumaan?

Ilman muuta! Ainutlaatuisen konseptimme ymmärtää paremmin, kun sen itse näkee. Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen! Vierailuissa huomioimme turvallisuutesi ja varustamme sinut henkilökohtaisilla suojavarusteilla, kuten vierailijakypärällä, huomiovaatetuksella ja suojalaseilla. Ota yhteyttä tehdasvierailun sopimiseksi.

Siirtokelpoisuus

Voiko rakennuksen oikeasti siirtää myöhemmin toiseen sijoituspaikkaan?

Kyllä voi! Rakennuksemme ovat betoniperustuksineen edelleensiirrettäviä, joten niiden arvo ei ole sidottu ensimmäiseen sijoituspaikkaan. Olemmehan Maailmalle paras moduulirakentaja – 100 % siirtokelpoista ja muuntojoustavaa puurakentamista.

Voiko rakennuksen toimittaa minne vaan?

Käymme aina ennen tilaukseen sitoutumista tarkastamassa, että kuljetus on mahdollista asiakkaan tontille. Esteenä voi olla esimerkiksi liian matalat tai kapeat portaalit, mutta pyrimme etsimään vaihtoehtoisen reitin, jotta toimitus onnistuu. Edes kuljetus saareen ei ole ollut meille ongelma, lue tästä, miten Träskin koulu matkasi broomulla Houtskärin saareen.

Laatu ja ympäristö

Miten valvotte rakennuskohteiden terveys- ja laatukriteerien täyttymistä?

Valvomme ja dokumentoimme jokaisen tuotantovaiheen, jotta voimme taata terveelliset olosuhteet sekä valmistuksen että tilojen käytön aikana. Laatukriteerimme perustuvat tuotannon laadunvarmistussuunnitelmaan, joka käsittää mm. laadun- ja kosteudenhallinnan mittauksia, katkeamattoman kuivaketjun hallintaa sekä pölynhallintaa. Meillä on kiinteistöjen olosuhdeseurantaan erikoistuneita yhteistyökumppaneita, joiden järjestelmillä voidaan seurata mm. sisäilman laatua rakennuksen käyttöönoton jälkeen. Lue tästä miten varmistamme hyvän sisäilman.

Miten saan rakennuskohteelleni Joutsenmerkin?

Joutsenmerkki-rakennusprosessi lähtee liikkeelle hyvästä päätöksestä ja sitoutumisesta ympäristön kannalta parempiin vaihtoehtoihin, ja päättyy joutsenmerkkiorganisaation, Motiva Services Oy, tarkastukseen kohteessa ja sertifikaatin myöntämiseen. Olemme toteuttaneet useita Joutsenmerkki-kohteita ja meille on myönnetty peruslupa toteuttaa asumisen ja varhaiskasvatuksen toimitiloja Joutsenmerkittyinä. Riittää siis, että teet päätöksen, me hoidamme loput.  Lue tästä lisää Joutsenmerkki-rakentamisesta.

Miten huomioitte rakentamisen hiilijalanjäljen?

Rakentaminen ja rakennusten käytönaikainen energiankulutus on yksi suurimmista hiilijalanjäljen aiheuttajista. Me pyrimme pienentämään hiilijalanjäljen kengännumeroa tekemällä täsmällisiä ja tehokkaita materiaalihankintoja, käyttämällä energiaa säästeliäästi, minimoimalla kertyvää jätettä sekä suosimalla uusiutuvia ja kierrätyskelpoisia materiaaleja. Lue tästä lisää ekologisesta rakentamisesta.

Käytättekö kotimaisia materiaaleja ja raaka-aineita?

Käytämme ensisijaisesti kotimaisia tuotteita. Lisäksi valvomme, että kaikki käyttämämme rakennusmateriaalit ovat CE-merkittyjä niiltä osin kuin tuotteelle tai tuoteryhmälle on olemassa harmonisoitu tuotestandardi – muilta osin käytämme tyyppihyväksyttyjä tuotteita sekä runsaasti M1-luokiteltuja ja Joutsenmerkittyjä tuotteita.

Rakennusprosessi ja vastuujako

Mitä toimitukseen sisältyy?

Rakennuksemme toimitetaan avaimet käteen -periaatteella: käyttöönottovalmis rakennus betoniperustuksineen asennettuna sijoituspaikkaansa. Hoidamme siis kaiken lupamenettelystä loppusiivoukseen, suunnittelusta toteutukseen ja maanrakennustöistä asennukseen.

Miten rakennuslupaprosessi hoidetaan? Kuka hakee rakennusluvan?

Tilauksen vahvistumisen jälkeen teemme kohteen rakennuslupakuvat ja haemme rakennusluvan tarjouspyynnön mukaisesti. Kun rakennuslupa on myönnetty, aloitamme kohteen rakentamisen tehtaalla.

Kuka hoitaa maanrakennustyöt?

KVR-urakoissa maanrakennustyöt hoitaa konseptiimme ja maanrakennusohjeisiimme perehtyneet yhteistyökumppanimme. Halutessasi voit hankkia pelkän tilatoimituksen, jolloin maanrakennustyöt hoitaa valitsemasi urakoitsija maanrakennusohjeidemme mukaisesti.

Voinko saada rakennuskohteelleni rahoituksen?

Kyllä voit. Rahoituskumppaniemme kautta voit investoinnin sijaan valita vuokra- tai leasingvaihtoehdon, mikä helpottaa hankintaprosessia. Lue tästä lisää rahoitusratkaisuistamme.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään, mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi.

  • Valinta ohjaa viestisi oikealle asiantuntijalle, jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin.
Tehdäänkö tilaa yhdessä?