Toimintatapamme

TeijoTalo valmistuu tehtaan sisätiloissa turvallisesti ja nopeasti

Kun asiakas on tilannut TeijoTalon, aloitamme uuden kodin rakentamisen järjestelmällisesti. Perinteisessä rakennustavassa, jossa perustukset tehdään tontilla, taloon on kiire saada katto, jotta työt voitaisiin tehdä sisällä sateelta suojassa. Meidän tehtaillamme katto tehdään vasta loppuvaiheessa, joten timpurit ja sähkömiehet voivat työskennellä kuivissa oloissa samaan aikaan seinien sisä- ja ulkopuolella. Tehtaan kuivissa sisätiloissa tapahtuva kokonaisvaltaisesti hallittu rakentaminen takaa lopputuotteen korkean laadun joka osa-alueella ja minimoi ympäristörasituksia ja jätemääriä.

Työ tehtaalla alkaa talon perustuksesta, joka raudoidetaan, siihen asennetaan viemäriputket, maadoitus sekä lattialämmitys. Sitten on vuorossa perustusten pohjavalu.  Asiakkaan tontilla voidaan aloittaa tarvittavat raivaus- ja pohjatyöt, jotka ovat varsin vähäiset, koska talon mukana toimitetaan kiinteät perustukset. Tehtaalla rakentuu perustusten päälle talon runko, kattotuolit, lämmöneristys, höyrynsulku  ja levytys. Seuraavilla viikoilla asennetaan ikkunat, sähköjohdotukset, ilmastointikanavat, sisäseinät, katto ja ulkolaudoitus. Tontilla vastaavasti tulee vetää sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät talon asennuspaikalle ohjeidemme mukaisesti. Tehtaalla seuraavaksi alkaa sisätilojen rakentaminen: asennetaan kalusteet, maalit ja tapetit, laatoitukset sekä kuivien tilojen pintamateriaalit. Lopuksi asennetaan kodinkoneet, ulko-ovet ja vesikate.

Asiakkaat vierailevat tehtaalla katsomassa oman talon valmistusta. Moni tekee leikekirjaa tulevasta kodistaan. Uudet asiakkaat voivat myös seurata talon valmistusta ja tehdä omia päätöksiään esimerkiksi siitä, millaiset ikkunat ja värit tulevassa kodissa voisi olla.

Talo on valmis n. 3-4 kuukauden kuluttua aloituksesta. Ainutlaatuisen nostomenetelmämme avulla talo nostetaan turvallisesti lavetille ja suojataan tarvittaessa matkan ajaksi. Teräsbetoniperustukset on tehty niin vahvaksi, että talo kestää kuljetuksen ja massa pitää kyydin tasaisena. Rekan edellä ja jäljessä liikkuvat varoitusautot kertovat muulle liikenteelle leveästä kuljetuksesta. Kuljetus liikkuu yleensä ilta- ja yöaikaan välttääksemme ruuhka-aikoja, mutta toisinaan liikutaan päivälläkin.

Tontilla on tehty pohjatyöt antamiemme yleisohjeiden ja tonttikohtaisen maaperätutkimuksen mukaisesti, joten asennus tapahtuu nopeasti. Toimintatapamme mahdollistaa sen, että emme aiheuta ympäristölle tai alueen muulle toiminnalle juurikaan häiriötä. Asennuspaikalle ei synny juurikaan rakennusjätettä. Yhden moduulin asennus paikoilleen kestää muutaman tunnin, minkä jälkeen yhdyskuntatekniikan liittymien kytkennät voivat alkaa. Useamman moduulin liittämiseen toisiinsa on hyvä varata muutamia päiviä talon koosta riippuen. Parhaimmillaan omistaja voi laittaa saunan lämpiämään jo parin tunnin päästä talon saapumisesta.

 

TeijoTalon voi siirtää myöhemmin uuteen paikkaan

Monien muiden ylivoimatekijöiden lisäksi TeijoTalot on ainoa konsepti, joka voidaan tarvittaessa myöhemmin siirtää sellaisenaan perustuksineen uuteen osoitteeseen. Tämä mahdollisuus lisää investoinnin turvallisuutta ja monikäyttöisyyttä. Talo voidaan viedä sinne, missä sitä kulloinkin tarvitaan. Kun tarvetta ei enää ole, talo voidaan siirtää tai myydä uuteen paikkaan ja vaikka uuteen tarkoitukseenkin. Lukuisat asiakkaat ovat todenneet, että tätä kaikkea ei usko ennen kuin sen näkee. Teijo-Taloilla rakennetaan tulevaisuutta muuttuviin tarpeisiin.

Toimitukseemme kuuluu täydellinen talopaketti:

 • suunnittelu – ja rakennuslupakuvat
 • kiinteä, maanvarainen teräsbetonilaattaperustus
 • runkorakenteet täydentävine osineen
 • lvi-ja sähköasennukset kalusteineen
 • muu haluttu varustelu-tai tekniikkapaketti
 • rahti ja asennus

Katso tästä video, joka kertoo ainutlaatuisesta toimintatavastamme

 • 1. Talomallin valinta

  Valitse talomalli valmiista valikoimastamme.

 • 2. Tilaus ja lisävarusteet

  Valitse taloon haluamasi lämmitysjärjestelmä ja mahdolliset lisävarusteet. Laskemme sinulle sitovan tarjouksen ja varmistamme myös talokuljetuksen perille pääsyn tontillesi.

 • 3. Rakennuslupa

  Tilauksen tehtyäsi hoidamme rakennuslupa-asiat kuntoon ja varaamme talollesi paikan tuotannossamme sekä sovimme kanssasi toimituspäivän. Uuteen kotiisi pääset neljän kuukauden päästä tilauksesta.

 • 4. Sisustus ja varustelu

  Valitse sisätilojen värit, materiaalit ja muut yksityiskohdat.

 • 5. Valmis talo

  Valmis kotisi otetaan kuljetusauton kyytiin ja kuljetetaan ja asennetaan tontillesi. Vastaanottotarkastus voidaan pitää jo toimituspäivänä, joten nyt on tupaantuliaisten vuoro.

Tehdäänkö tilaa yhdessä?