Sisäilmarakentaminen

Sisäilmarakentaminen – miten varmistamme hyvän sisäilman ja rakennusterveyden?

Hyvin suunniteltu ja toteutettu rakennus huomioi hyvän sisäilman laadun. Tutkitusti turvalliset rakennusmateriaalit, suunnitelmallinen puhtauden- ja kosteudenhallinta sekä riittävä ilmanvaihto ovat sisäilmarakentamisen kulmakiviä.

Olemme sitoutuneet toteuttamaan sisäilmaltaan hyviä rakennuksia. Huomioimme rakennushankkeissamme sisäilman laatuun vaikuttavat tekijät rakennuksen koko elinkaaren ajalta – suunnittelusta rakennuksen ylläpitoon ja huoltoon. Valvomme rakennusprosessiamme tarkkaan, jotta voimme taata korkealaatuisen ja sisäilmaturvallisen rakennuksen.

sisäilmarakentaminen siististi raksalla moduulirakentaminen kuivaketju

Sisäilmarakentaminen koostuu monesta osatekijästä

Lähtökohtamme on, että terveitä, sisäilmaltaan hyviä rakennuksia toteutetaan puhtailla ja kuivilla työmailla.

Sisäilmaongelmat aiheutuvat usein rakennukseen päässeestä kosteudesta ja sen aiheuttamasta mikrobikasvustosta. Myös rakennusmateriaalien sisältämät kemikaalit voivat aiheuttaa terveyshaittoja tilojen käyttäjille. Me Teijo-Taloilla noudatamme tarkkaan määriteltyä kosteudenhallintasuunnitelmaa, jotta voimme taata terveen rakennuksen. Rakennamme aina kuivissa sisätiloissa, joten rakennukseen ei päädy tuotannon aikana ulkopuolista kosteutta. Rakennusmateriaalien varastointi on sisätiloissa, joten myös ne pysyvät täysin kuivina koko prosessin ajan. Lisäksi kosteussuojaamme rakennusmoduulit tarkoin kuljetuksen ajaksi ja huolehdimme myös asennusvaiheessa, että rakennukseen ei pääse kosteutta.

Edistämme rakennusterveyttä käyttämällä tutkitusti turvallisia CE-merkittyjä ja vähäpäästöisiä M1-luokituksen mukaisia rakennusmateriaaleja sekä pölyämättömiä sisustusmateriaaleja. Noudatamme rakentamisen aikana P1-puhtausluokkaa ja luovutamme asiakkaalle tilat, jotka ovat puhtaat ja välittömästi käyttöönotettavissa. Meille on myönnetty Joutsenmerkki-rakentamisen peruslupa toteuttaa asumisen ja varhaiskasvatuksen toimitiloja Joutsenmerkittyinä.

Lue tästä lisää ympäristöystävällisestä ja sisäilmaturvallisesta Joutsenmerkki-rakentamisesta!

sisäilmarakentaminen Jatkuvan sisäilman olosuhdeseurannan anturi seinässä sisäilmaturvallinen puhas sisäilma.

Hyvä sisäilmarakentaminen on mittauksia, olosuhdevalvontaa ja dokumentointia

Rakennusprosessiimme kuuluu jatkuva laaduntarkkailu ja lisäksi käytössämme on reaaliaikainen olosuhdevalvonta, jolla tarkkailemme sekä rakennusaikaisia että myös käyttöönoton jälkeisiä olosuhteita rakennuksessa.

Suoritamme rakennusprosessin aikana tarvittavat mittaukset ja dokumentoimme ne ennen seuraavaan rakennusvaiheeseen siirtymistä. Esimerkiksi betonivalusta mitataan kosteus ennen pinnoitusta. Kosteusmittauksen suorittaa puolueeton osapuoli.

Suoritamme rakennuksen käyttöönoton yhteydessä niin kutsutun koeponnistuksen eli teemme mm. ilmatiiveys-, kosteus- ja ilmanvaihdon mittauksen ja säädön.

Käyttöönoton jälkeen seuraamme rakennuksessa vallitsevia olosuhteita ja varmistamme, että talotekniikan säädöt ovat optimaaliset. Saamme ilmoituksen, mikäli määrittämämme raja-arvot ylittyvät. Esimerkiksi, jos hiilidioksidipitoisuus on liian korkea ja ilmanvaihdon tehokkuutta pitää lisätä.

Tutustu käytössämme olevaan sisäilmajohtamisen palveluun!

Kysy lisää sisäilmaturvallisesta rakentamisesta!

Pyydä yhteydenotto lomakkeella tai ota suoraan yhteyttä myyntipalveluumme myynti@teijotalot.fi

Myyntipäällikkö Juha Kivinen

juha.kivinen@teijotalot.fi
040 640 2445

Laatupäällikkö Heidi Karlsson

heidi.karlsson@teijotalot.fi
044 7217 140

Ota yhteyttä

Tehdäänkö tilaa yhdessä?