Saunakallion päiväkoti, Järvenpää

Osittain 2-kerroksinen päiväkoti

Toimitimme Järvenpään Jampan kaupunginosaan, Saunakallion koulun välittömään läheisyyteen, 5-ryhmäisen päiväkodin. Saunakallion koulun pihalla uteliaat silmäparit seurasivatkin tiiviisti, mutta turvallisesti aidan takaa, kun päiväkodin suuret moduulit asettuivat pala palalta paikoilleen syksyllä 2019.

Voitimme KVR-mallilla toteutettavan päiväkodin tarjouskilpailun kokonaistaloudellisesti edullisimmalla tarjouksellamme. Tarjousten laatuvertailussa arvioitiin mm. tilojen soveltuvuutta käyttötarkoitukseensa sekä julkisivun ja tilaratkaisun muokattavuutta. Teijo-Talojen toimivat ja tilankäytöltään tehokkaat pohjaratkaisut sekä rakennuksen muoto ja ulkoasu miellyttivät arviointiryhmää. Tärkeäksi seikaksi nousi myös, että kosteudenhallintasuunnitelma ja rakenneratkaisut olivat kunnossa. Siirtokelpoinen 1200-neliöinen moduulipäiväkoti rakennettiin betoniperustuksista alkaen sisätiloissa Teijo-Talojen Salon tehtaalla.

Uusi päiväkoti korvasi sisäilmaongelmien vuoksi suljetun Jampan päiväkodin. Uuden päiväkodin suunnittelun tärkeimpiä lähtökohtia oli tehdä turvalliset ja terveelliset tilat, erityisesti sisäilmaolosuhteiltaan erinomaiset tilat.
Saunakallion uuden päiväkodin myötä pystymme turvaamaan varhaiskasvatuspalveluiden saatavuuden Jampan ja Saunakallion alueen lapsille ja päiväkodin sijainti Saunakallion koulun läheisyydessä takaa lasten eheän opinpolun varhaiskasvatuksesta esiopetuksen kautta kouluun” iloitsee Järvenpään kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Mikko Mäkelä.

Päiväkoti tarjoaa lapsille ja henkilökunnalle toiminnalliset ja terveelliset päiväkoti- ja työskentelytilat. Päiväkodissa on erilaisia vaihtoehtoja monipuoliseen pedagogiseen toimintaan, kuten liikkumiseen, leikkeihin ja peleihin sekä rauhalliseen oleiluun ja lepoon. Tilojen muunneltavuudessa on huomioitu toiminnanvaatimukset: henkilökunta ja lapset käyttävät ja muokkaavat eri tiloja helposti hyvin erilaisiin käyttötilanteisiin kulloisenkin tarpeen mukaisesti. Esimerkiksi toiminta- ja lepohuoneiden välisillä avattavilla väliseinillä voidaan helposti säätää tiloja erikokoisille ryhmille ja myös käytävät toimivat päiväkotitoimintaa tukien, kun pienryhmätilat avautuvat käytävälle.

Lasten kulkeminen päiväkodissa on suunniteltu helposti valvottavaksi ja tietyn väriset seinät, ovet ja käytävän lattiat helpottavat lapsen liikkumista rakennuksessa. Kulku toiseen kerrokseen on esteetön sekä turvallinen.

  • kerrosala 1372 m²
  • 5 päiväkotiryhmää
  • valmistumisvuosi 2019
  • Pihkakatu, Järvenpää
  • Arkkitehtisuunnittelu Kaj Nordenswan, RCo Oy

Category
Julkinenrakentaminen, Päiväkoti, Referenssit
Tehdäänkö tilaa yhdessä?