Rantakoulu, Kangasala

Kangasalan Rantakoulu moduulirakennus edestä koulukentaminen moduulirakentaminen.

Siirtokelpoiset opetustilat

Kangasalan Ruutanan koulun väliaikaisiksi opetustiloiksi tuotu rakennus on siirtokelpoinen, mutta se täyttää pysyvän rakennuksen ominaisuudet. Rakennus koostuu kahdeksasta moduulista ja neliöitä siinä on n. 554.

Uudet lisätilat tulivat todelliseen tarpeeseen, sillä Ruutanan päiväkodin toiminta siirrettiin sisäilmaongelmien takia Ruutanan koulukeskuksen tiloihin ja Ruutanan koulu on tarkoitus peruskorjata.

Rakennus on haluttu toteuttaa siirtokelpoisena, koska tilaajan tarkoituksena on tulevaisuudessa siirtää se ja hyödyntää jatkossa toisessa sijainnissa. Tiloiltaan muunneltava rakennus mahdollistaa monenlaisen käytön, mutta lähtökohtaisesti sitä aiotaan hyödyntää koulu- ja päiväkotikäytössä.

Uusi koulurakennus sijaitsee rannan läheisyydessä, joten se on saanut nimekseen Rantakoulu. Rakennuksessa on neljä opetustilaa, joiden isoista ikkunoista avautuu maisema joko metsään tai rantaan. Tilojen varusteluun kuuluu uutta opetusteknologiaa, kuten älytaulut, hyvä äänieristys takaa työrauhan ja lattialämmitys pitää jalat lämpiminä. Rantakoululla on oma pihapiiri, jossa lapset voivat leikkiä ja vaikkapa rakennella majoja metsässä.

  • kerrosala 554 m²
  • 4 opetustilaa
  • valmistumisvuosi 2018
  • Saappaanpohjantie, Kangasala
  • Arkkitehtisuunnittelu Peter Westerlund, Teijo-Talot Oy

Category
Julkinenrakentaminen, Koulu, Lisätilat, Referenssit
Tehdäänkö tilaa yhdessä?