Pientaloasunnot, Turku

Kilpailukykyinen malli!

Tavoittelimme pienille kotitalouksille suunniteltua asuntorakentamista, mutta haasteena oli pieni tontti. Teijo-Talot oli aidosti kiinnostunut tarpeestamme ja tarjosi kilpailukykyisen mallin, jolla pääsimme tavoitteeseemme. Halusimme erityisesti saada kokemuksia Teijo-Talojen tavasta rakentaa säältä suojassa. Tällainen tuotantotapa on mielenkiintoinen ja varmasti kilpailukykyinen perinteiseen työmaarakentamiseen verrattuna. Hanke saatiin hienosti sovitussa aikataulussa maaliin, yhteistyö oli hyvää ja työt sujuivat ammattimaisen hyvin. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja kohteessa asuu tyytyväisiä asukkaita. Tämä oli ensimmäinen hanke Teijo-Talojen kanssa, mutta tämän hankkeen jälkeen on tehty vielä lisää yhteistyötä.

Johannes Malmi, Kehittämispäällikkö, TVT Asunnot Oy

TVT Asunnot Oy rakennutti modernin puutaloidyllin Turun Hirvensaloon

Rakensimme Salon tehtaallamme TVT Asunnoille 30 puurakenteista pientaloasuntoa Turun Hirvensaloon, Arolan alueelle. Pientalojen lisäksi rakensimme alueelle talousrakennuksen, jossa on mm. sauna ja pesutupa asukkaiden käyttöön. Kokonaisuus valmistui syksyllä 2021.

Arolan pientaloasunnot ovat modernien paritalojen ja erillistalojen kokonaisuus, jossa asunnot ovat kaksikerroksisia yksiöitä. Asuntojen neliöt on käytetty tehokkaasti ja toimivasti: niissä on tilavat tupakeittiöt ja erillinen makuutila. Asuntojen alakerrassa on lattialämmitys ja yläkerrassa sähköpatteri sekä ilmalämpöpumppu.

Tämän päivän puutaloasumista

”Meillä oli projektin alussa Hirvensalon Arolan alueella viisi rakennuskelpoista tonttia, joihin oli tavoitteena toteuttaa monipuolista asuntorakentamista. Kahdelle tontille tavoiteltiin pienille kotitalouksille suunniteltua asuntorakentamista – pyrkimyksenä muuntaa 1900-luvun alun puutalojen ns. hellahuoneasunto 2020-luvun versioksi hellahuoneesta,” kertoo TVT Asuntojen kehittämispäällikkö Johannes Malmi.

TVT Asunnot Oy

Turun kaupungin omistama TVT Asunnot Oy tarjoaa monipuolisia asumisen vaihtoehtoja ja kehittää asumisen palveluja pitkäjänteisesti. TVT Asuntojen missiona on ylläpitää ja edistää toimialueensa Turun seudun menestystä ja hyvinvointia asumisen keinoin. Yritys omistaa ja hallinnoi yli 11 000 vuokra-asuntoa.

https://www.tvt.fi/fi/kodit/talot/260663-arolan-pientalot

  • 30 kpl kaksikerroksisia asuntoja à 52 m² + talousrakennus 70 m²
  • Valmistumisvuosi 2021
  • Pirttivuorenkuja, Turku
  • Arkkitehtisuunnittelu Mika Saari, Arkkitehtuuristudio Saari
  • Projektipäällikkö Toni Karttunen, Teijo-Talot Oy

Category
Aluerakentaminen, Asuntorakentaminen, Referenssit, Yritykset ja yhteisöt
Tehdäänkö tilaa yhdessä?