Rakennamme Turkuun 30 pientaloasuntoa

Visualisointi rakennettavista puurakenteisista pientaloista puurakentaminen aluerakentaminen.

Rakennamme Turkuun 30 pientaloasuntoa

TVT Asunnot Oy vastaa tämän päivän puutaloasumisen kysyntään ja rakennuttaa 30 puurakenteista pientalokotia Turun Hirvensalon Arolaan. Rakentamisen KVR-urakoitsijana toimii Teijo-Talot Oy. Hanke toteutetaan ARAn tukemana vuokrakohteena.

Arolan pientalot -hanke käynnistyi, kun tunnistettiin tarve, että nuoret aikuiset ja pienet perheet haluavat asua kaupungissa, mutta omassa rauhassa omassa kodissaan.

Kokemuksemme mukaan kodit puurakenteisissa pientaloissa ovat hyvin haluttuja ja tämä hanke vastaa juuri tähän kysyntään. Samalla tuomme asunnonhakijoidemme saataville tämän päivän puutaloasumisen. Arolan pientalojen kodit sopivat parhaiten rauhallista ja luonnonläheistä elinympäristöä arvostaville pienille perheille tai yksin asuville.
TVT Asunnot Oy:n kehittämispäällikkö Johannes Malmi

Pientalot ovat 2-kerroksisia ja ne rakennetaan sisätiloissa Teijo-Talojen Salon tehtaalla noudattaen katkeamatonta kuivaketjua. Pientalot kuljetetaan ja asennetaan tontille kevään 2021 aikana. Pientalojen lisäksi alueelle rakennetaan talousrakennus, jossa on mm. sauna ja pesutupa asukkaiden käyttöön. Kokonaisuus valmistuu syyskuussa 2021.

Tällä hetkellä tontilla tehdään maanrakennustöitä ja samaan aikaan talot valmistuvat kovaa vauhtia Salon tehtaallamme. Talojen perustukset on valettu ja niissä on jo rungot ja väliseiniä pystyssä. Rakennusprosessi ei siis varsinaisesti eroa paikalla rakentamisesta, mutta tehtaalla talot eivät ole missään vaiheessa sään armoilla.
Teijo-Talojen projektipäällikkö Toni Karttunen

Visualisointi rakennettavista puurakenteisista pientaloista puurakentaminen aluerakentaminen.

TVT Asunnot tarjoaa kohtuuhintaisia asumisen vaihtoehtoja. Kohtuullisen vuokratason saavuttamisen kannalta rakennuskustannusten hallinnassa onnistuminen on keskeistä.

Tässä hankkeessa hyvälaatuinen ja kustannuksiltaan kohtuullinen kokonaisuus saavutettiin neuvottelemalla Teijo-Talojen kanssa. Hankkeen toteuttaminen tuli mahdolliseksi, kun Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyi hankkeen suunnitelmat ja kustannukset.
Johannes Malmi

Asuntorakentaminen Hirvensalossa on viime vuosina ollut vilkasta, mutta TVT:n asuntotuotanto saarella on jäänyt vähäiseksi. Runsaasti mielenkiintoa herättänyt pientalohanke monipuolistaa ja uudistaa TVT Asuntojen asuntotarjontaa, sillä TVT Asuntojen viime vuosien uudisrakennushankkeet ovat painottuneet kerrostaloihin.

Pientalohanke lisää asumisen vaihtoehtoja ja odotamme mielenkiinnolla kokemuksia pientaloista. Rakennetaanko pientaloja lisää, riippuu taloista ja kodeista saatavista kokemuksista ja TVT Asunnoille tarjolla olevista rakennuspaikoista.
Johannes Malmi

 

Tilaaja TVT Asunnot Oy

KVR-urakoitsija Teijo-Talot Oy

 

TVT Asunnot Oy

Turun kaupungin omistama TVT Asunnot Oy tarjoaa monipuolisia asumisen vaihtoehtoja ja kehittää asumisen palveluja pitkäjänteisesti. TVT Asuntojen missiona on ylläpitää ja edistää toimialueensa Turun seudun menestystä ja hyvinvointia asumisen keinoin. Yritys omistaa ja hallinnoi yli 11 000 vuokra-asuntoa.Tehdäänkö tilaa yhdessä?