Pelissä Kuivaketju, muttei mikään villtiketju

Rakentamisen kuivaketju

Pelissä Kuivaketju, muttei mikään villtiketju

Jääkiekon MM-kisojen hengessä ketjutimme rakentamisen kosteudenhallintatiimimme. Vastustajamme oteluissa on katala kosteus, joka hyökkää liruvana vetenä, näkymättömänä vesihöyrynä, diffuusiokosteutena – salakavala ketku! – lumena ja jäänä. Taustajoukkoina katalan kosteuden joukkueella on mm. tuuli, joka riepottaa vesipisaroita joskus aivan fysiikan lain vastaisesti valumaan ylöspäin.

Kosteudenhallintatiimimme valmistautuu joka otteluun kosteudenhallintasuunnitelmalla, jossa on suunniteltu katkeamaton kuivaketju suunnittelijan pöydältä käyttäjän käsiin. Tällä strategialla jokaisella tiimin jäsenellä on paikka ja tehtävä.

Kiekko putoaa keskiympyrään – peli alkaa.

Suunnitteluosasto toimii taustajoukkoina laatien kohteiden suunnitelmat ja huolehtivat, että rakennus täyttää sen kosteustekniselle toimivuudelle asetetut yleiset ja yksityiskohtaiset tekniset vaatimukset. Varastointi ja puhtaanapito toimii huoltojoukkoina ja varmistaa selustaa pitämällä materiaalit kuivina ja puhtaina.

Kosteuskoordinaattori valmentaa – perehdytys katkeamattoman kuivaketjun merkitykseen, tiedotus kosteudenhallinnan merkityksestä valmiin rakennuksen hyvinvoinnille – ja viheltää, jos vahinko sattuu tai jos kosteusriskien toteutuminen alkaa näyttää todelliselta, alkaa hyökkäys ennalta suunnitellun strategian mukaisesti. Tilastonikkarina tässä pelissä toimii olosuhdemittarointi, joka kellottaa säännöllisesti lämpötilaa ja suhteellista kosteutta.

Rakentava joukkue pelaa tiivistettyä, ennakoivaa ja huolellista peliä vaihe vaiheelta voittoon. Runkomiehet taklaavat vesihöyryn tiiviillä vaipalla, hyökkäys huolehtii vesieristeet märkätiloihin, laita hoitelee detaljiikan tiivistyksen ja blokkaa ulkopuoliset vesihyökkäykset julkisivuissa, vesikattajat ovat maalivahteja: huolehditaan sliipattu pinta, joka häätää niin kaato- kuin viistosateen ja passaa valumavedet puolustaville sadevesijärjestelmille, jotka lurauttavat vedet kauas omasta pesästä. Tekniikka-osasto pelaa puhdasta peliä putkissa puhaltaa raikkaat hapet kentälle.

rakentamisen kuivaketju moduulirakentaminen erikoiskuljetus

Kun joukkue on valmis, tarkastuslistat täytetty, on aika pakata pillit pussiin. Kun jääkiekkoilija pakkaa varusteensa kassiin ja suojaa luistimien hienosäädetyt terät, sujautamme me tilamoduulin kauttaaltaan suojaavaan kuljetuspakkaukseen matkalle asiakkaalle. Matkalla sattuva pieni sadekuuro ei pääse kastelemaan edes vesikattoa.

Kohde etenee kohti maalialuetta, sijoituspaikkaansa asti, voitto saavutetaan joka kerta kun kohde on saapunut kuivana perille. Jälkipyykit kuivataan vielä käyttäjien huolellisella rakennuksen käytön ja huoltokirjan opastuksella. Rakennusten kosteudenhallinnasta saavutetaan merkittävä osa rakentamisen aikana, mutta myös käytönaikaiset toimet muodostavat osansa, jota ei tule unohtaa.

Pidetään peli puhtaana ja selusta kuivana!Tehdäänkö tilaa yhdessä?