Siirrettävä rakennus ja integroitu betoniperustus

Rakennusmoduulit rekan lavetilla

Siirrettävä rakennus ja integroitu betoniperustus

Vakaa rakennus lepää tukevan perustuksen päällä, se ei heilu ei hääly, ei ratkea vuosien varrella, sen alla ei tuuli puhalla eikä vesi virtaa. Teijo-Talojen teräsbetoninen konseptiperustus antaa rakennuttajalle edellä mainitut vahvuudet ollessaan kuitenkin aidosti siirrettävä perustusratkaisu tehdasvalmisteisille moduuleille.

Erityisen Teijo-Talot -perustusratkaisustamme tekee se, että rakennukset rakentuvat tehtaalta asti jämerän teräsbetoniperustuksen päälle. Tämä tontilla maanvaraiseksi perustuslaataksi asettuva rakennusalusta kulkee kiinteästi moduulin mukana tehtaalta tontille ja tarvittaessa tontilta edelleen uudelle sijoituspaikalle – hyvinkin lyhyen aikataulun puitteissa. Tontille jäävät jäljelle vain tiivistetty tasattu sorakenttä sekä yhdyskuntatekniikka.

Tämä jämäkkä, kuitenkin suorastaan ”take away” -perustus antaa mahdollisuudet toteuttaa huolettomasti esim. vesikiertoinen lattialämmitys, laatoitettu lattiapinta sekä antaa luvan sijoittaa tiloihin melko huoletta raskaampaakin laitteistoa tai kalustusta, kuten suurkeittiöt, ilmanvaihtolaitteet jne. – ilman erityisvahvikkeita tai tukirakenteita.

integroitu betoniperustus

Moduulitoimituksen mukana kulkeva betonialapohja vesikiertoisella lattialämmityksellä.

Terveellisten ja turvallisten tilojen lähtökohtana maanvarainen perustus toimii siten, että tehdasolosuhteissa betonivalu ei saa ylimääräistä kosteutta sateen, lumen tai jään muodossa vaan kuivuu hallitusti päälle nousevien tilojen rakentamisen ajan. Lisäksi valutapahtuma sujuu suojassa katon alla, ilman betoniin kuulumattomia ympäristön orgaanisia ainesosia. Rakentamisen aikataulun mukaisesti mittaamme betonin kosteuden ennen pinnoitusta, turvallisella marginaalilla. Käytämme lisäksi erittäin vähävetistä betonia sekä kuivumista tukevia teknologioita, taataksemme kuivan ja tukevan jalustan rakennuksen tulevalle toiminnalle. Betonilaatan asennamme tonttikohtaisesti suunnitellun kapillaarivapaan sorapedin päälle. Sorapedissä huomioidaan maan kantavuus, kosteusolosuhteet, maalajit ja tuleva rakennus. Kapillaarivapaus estää maankosteuden nousun rakenteisiin koko rakennuksen alalta. Samalla strategisesti sijoitetut lämpöeristeet ja liitosdetaljit luovat kylmäsilloille katkon estäen pakkasen hiipimisen rakennuksen sisätiloihin.

Valmistamme tehtaillamme vakaita moduulirakennuksia moniin tilatarpeisiin. Moduulimme taipuvat helposti päiväkodeiksi, kouluiksi, toimitiloiksi, majoitukseen ja terveyden ja hoivan tarpeisiin. Kaikki käyttötarkoituksia, joille edellytetään terveitä ja turvallisia tiloja pitkällä aikavälillä.

Heidi Karlsson

Heidi Karlsson
Kosteuskoordinaattori PRO, projektipäällikkö, Teijo-Talot Oy

heidi.karlsson@teijotalot.fi
044 7217 140Tehdäänkö tilaa yhdessä?