Terveet päiväkodit kiinnostavat – Loimaan päiväkoti rakennettiin kuivassa tilassa

päiväkoti

Terveet päiväkodit kiinnostavat – Loimaan päiväkoti rakennettiin kuivassa tilassa

Terveet päiväkodit kiinnostavat – Loimaan päiväkoti rakennettiin kuivassa tilassa

Loimaalle tarvittiin uusi päiväkoti, sillä ainakin viidessä päiväkodissa on ollut sisäilmaongelmia. Teijo-Talot rakensi Loimaan päiväkodin sisätiloissa ja se tuotiin paikalleen 16 palassa.

Tiloihin mahtuu noin sata lasta. Päiväkotilapsia on Loimaalla yhteensä noin 700. Varhaiskasvatusjohtaja Heidi Kauti kertoo, että kysyntä on ollut kovaa.

– Kun tämä ratkaisu tuli noin vuosi sitten (siirryt toiseen palveluun), silloin tulivat ensimmäiset kyselyt päiväkotipaikoista, kertoo Kauti.

Varhaiskasvatusjohtaja Kauti ei kuitenkaan voi luvata kaikille altistuneille paikkaa uusissa tiloissa.

– Meillä on tietenkin muitakin päiväkoteja, joissa sisäilma on ihan hyvä. Yritämme löytää parhaan mahdollisen paikan jokaiselle lapselle ja jokaiselle perheelle, vakuuttaa Kauti.

Oikeat materiaalit ja oikea siivous

Loimaan päiväkotiin ovat tutustumassa myös päiväkodin tuleva johtaja Virve Reunanen ja rakennuttamisinsinööri Harri Laaksonen Loimaan kaupungilta. Teijo-Talojen projektipäällikkö Heidi Karlsson kertoo, että materiaalien valinnalla on merkitystä.

– Tässä päiväkodissa on käytetty Joutsenmerkittyä lattiaa. Lattian valmistuksen ja käytön aikana ei tule mitään päästöjä. Seinissä ja lattioissa on käytetty helposti puhtaana pidettäviä pintoja. Eteiskalusteissa on suomalaista koivua eli aitoa puuta, kertoo Karlsson.

Harri Laaksonen, Heidi Kauti, Virve Reunanen ja Heidi Karlsson tutustuvat Loimana uuteen päiväkotiin.
Harri Laaksonen, Heidi Kauti, Virve Reunanen ja Heidi Karlsson tutustuvat Loimaan uuteen päiväkotiin. Minna Rosvall / Yle

Varhaiskasvatusjohtaja Heidi Kauti on tyytyväinen lähipäivinä valmistuvaan päiväkotiin.

– Täällä siivotaan jatkuvasti. Täällä ei ole rakennuspölyä eikä täällä haise eikä tuoksu kuten rakennustyömailla.

Rakennuttamisinsinööri Laaksonen on samoilla linjoilla.

– Ainakin toiminnan alkaessa rakennus on täysin kuiva. Se on saatu kuivana tänne perille. Hyvillä mielin odotellaan toiminnan käynnistymistä, pohtii Laaksonen.

https://yle.fi/uutiset/3-9905470Tehdäänkö tilaa yhdessä?