moduulikoulun opinaukio
muuntojoustavat opetustilat

Vastuullista koulurakentamista

Teijo-Talot on puhtaan ja turvallisen koulurakentamisen vastuullinen edelläkävijä. Uusi koulurakennus on kunnalta suora satsaus pienten kuntalaisten tulevaisuuteen. Toimiva, viihtyisä ja turvallinen oppimisympäristö takaa sopivat puitteet tehokkaalle oppimiselle. Teijo-Talojen asiantuntevassa tiimissä koulurakennushankkeet räätälöidään alusta loppuun ammattitaidolla ja asiakasta kuunnellen. Suunnittelussa lähtökohtana on erityisesti tilojen muuntojoustavuus ja pedagoginen toimivuus sekä kustannuksia säästävä elinkaariajattelu rakentamisessa ja tilojen ylläpidossa.

Koulujen sisäilmaongelmat voidaan selättää ammattitaitoisella rakentamisella

Työikäinen suomalainen viettää päivästään 90 prosenttia sisätiloissa – ja lapset jopa vielä enemmän. Koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat on siis tärkeä tiedostaa, tutkia ja ehkäistä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan raikas ja puhdas sisäilma tukee terveyttä, toimintakykyä ja oppimista.

Teijo-Talojen rakennushankkeissa sisäilman laatuun vaikuttavat tekijät huomioidaan koko rakennuksen elinkaaren ajalta ja kosteusriskit minimoidaan noudattamalla tarkkaan määriteltyä kosteudenhallintasuunnitelmaa. Koulurakennuksen tilasuunnittelussa otetaan huomioon myös muun muassa tilojen valaistus ja akustiikka sekä värimaailma ja pintamateriaalit. Suunnittelun pohjautuu perusopetuksen opetussuunnitelmaan, jossa korostuvat oppimisympäristöjen toiminnallisuus, joustavuus ja muokattavuus.

Moduulikoulu toi oppilaiden arkeen liikunta-aukion ja kirjastoparven

”Hauskoja värejä ja hyvät tilat opiskella!” Järvenpään Kyrölän moduulikoulun 10-vuotias oppilas Otto Kähkönen on innoissaan uudesta opinahjostaan ja kehuu koulun tiloja Helsingin Sanomien uutisvideolla. Erityistä kiitosta Kyrölän koulun oppilailta saavat moduulikoulun näppärä kirjastoparvi sekä temppuilemaan houkutteleva liikunta-aukio. Teijo-Talojen rakentama tilava, 232 oppilaan koulurakennus valmistui Järvenpäähän kesällä 2018, sopivasti oppilaiden loman aikana. Vanhassa koulurakennuksessa oppilaita ja henkilökuntaa piinasivat koulun sisäilmaongelmat. Uuden avaran moduulikoulun tilat ovat muunneltavia, ja siirrettävät seinät antavat vielä lisää joustovaraa monipuoliseen tilankäyttöön.

Lue tästä lisää Kyrölän moduulikoulusta.

Muuntojoustava koulurakennus istuu vanhaan kulttuurimaisemaan

Tampereen Erkkilänkadulla seisoo arvokkaana 120-vuotias Johanneksen koulu – ja sen kyljessä komeilee upouusi puuverhoiltu Juhannuskylän koulun lisärakennus eli paikallisten koululaisten sanoin Pikkukoulu. Kesällä 2018 Teijo-Talot urakoi pystyyn 556-neliöisen lisärakennuksen, joka tarjosi kaivattua helpotusta koulutilojen ahtauteen. Uudessa lisärakennuksessa on toimivat tilat sekä esikoululaisille että perusopetuksen oppilaille. Lisärakennuksen nostalginen, perinteistä puutalokorttelin henkeä edustava ulkoasu on saanut kiitosta tamperelaisilta.

Kulttuurimaisemaan kauniisti sulautuva Teijo-Talojen moduulirakennus on oiva esimerkki pitkälle viedystä muuntojoustavuudesta: helposti muunneltavien sisätilojen lisäksi koko koulurakennus on täysin siirtokelpoinen, mikäli kaupunki haluaisin myöhemmin sijoittaa sen muualle. Lisärakennus kasattiin säiltä suojassa Teijo-Talojen tehtaalla Perniössä ja kuljetettiin valmiina paikalleen Tampereelle. Erkkilänkadulla rakennustyöt kestivät vain parisen kuukautta, maanrakennustöistä viimeistelyyn. Koulurakennus myös mukana energiatehokkaan rakentamisen pilottihankkeessa ePilotissa. Koulun lämmitys hoituu pattereiden sijasta ilmanvaihtojärjestelmän avulla.

Lue tästä lisää Tampereen Juhannuskylän koulun lisärakennuksesta.

Joutsenmerkki koulurakennukselle?

Oppiminen ja työskentely on tutkitusti tehokkaampaa terveellisessä ja turvallisessa ympäristössä. Uusi koulurakennus kertoo myös kunnan ekologisista arvoista ja sitoutumisesta elinkaariajatteluun. Teijo-Talot on vastuullisen Joutsenmerkki-rakentamisen edelläkävijä Suomessa.

Huolella suunniteltu tila palvelee monipuolisesti koulun erilaisia työtapoja ja tukee samalla oppilaiden osallistumista. Ota yhteyttä ja kysy lisää puhtaista ja turvallisista rakentamisen ratkaisuistamme!

Myyntijohtaja Ville Karjalainen

ville.karjalainen@teijotalot.fi
044 7217 105

Myyntipäällikkö Mika Leikkonen

mika.leikkonen@teijotalot.fi
044 7217 113

Ota yhteyttä

Koulureferenssejä: