Aluerakentaminen

Tulevaisuuden palvelualueet ovat yksi ratkaisu muodostaa arjen selviytymistä tukevia asuinalueita ja yhteisöjä. Niissä voi olla myös hoivaan liittyviä palveluja sekä muita terveyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluja.

Me Teijo-Taloilla uskomme, että yhteisöllisyydelle on kysyntää yhteiskunnassamme kasvavassa määrin. Olemme luotettava kumppanisi aluerakentamisessa. Konseptillamme laajatkin alueet valmistuvat aikataulussa ympäri vuoden ilman ympäristöä häiritsevää meluista rakennustyömaata. Ota meihin yhteyttä ja lähde kanssamme rakentamaan tulevaisuutta muuttuviin tarpeisiin!

Karjalohjan mummonmökkikylä

Karjalohjan mummonmökkikylä

Ulla ja Seppo Syvähuoko perustivat omistusasumiselle pohjautuvan ”mummonmökkikylän” Karjalohjalle vuonna 2007. Syvähuokot olivat Suomessa ensimmäisiä yrittäjiä, jotka suunnittelivat hyväkuntoisille senioreille suunnattua asuinaluetta maaseudulle. Kohderyhmä on rajattu 55–75-vuotiaisiin eläkettä suunnitteleviin ja eläkeläisiin.

Mummonmökkialueen koko on 5 hehtaaria ja sille voidaan sijoittaa kaikkiaan 28 omakotitaloa, joista suurin osa on 88 m² ja loput 73 m². Talot hankitaan valmistaloina Salosta TeijoTalot-talotehtaalta. Lohjan kunta kaavoitti alueen sekä vastaa kaavoituksesta, kunnallistekniikasta, katuvalaistuksesta ja päätiestön hoidosta.

Asukkaiden osakeyhtiö Asunto Oy omistaa venevalkaman, nuotiopaikan, grillikatoksen, kuntoilu/pelikentän, uimarannan ja ison uima-altaan sekä jokaiselle halukkaalle oman kasvimaan. Se huolehtii yhteisten alueiden hoidosta ja osakkaat omista piha-alueistaan, joiden keskikoko on noin 500 m².

Asuminen on itsenäistä, mutta vapaaehtoinen yhteisöllisyys kuuluu arkeen. Naapurit auttavat toisiaan kauppa-asioissa, autokuljetuksissa ja arjen toiminnoissa. Vaikka alueella ei ole omaa asukasyhdistystä, kokoontuvat asukkaat yhteisille teatterimatkoille, matkailtoihin ja pikkujouluihin. Yhteisöllisyys luo asukkaiden mukaan turvaa ja lisää halukkuutta muuttaa mummonmökkikylään. Alue kasvaa jatkuvasti.

Kiinnostuitko?

Teijo-Talot Oy / Mika Leikkonen, p. 044 7217113 tai mika.leikkonen@teijotalot.fi

Asunto Oy Karjalohjan Mummonmökit / Seppo Syvähuoko, p. 0500 310 340 tai info@laiskanlinna.fi

DSC04152

Eerolan siirtolapuutarha

Mikäli suunnitelmat etenevät hallintokoneistossa suotuisasti, on helsinkiläisille tulossa lähivuosina uusi ryhmäpuutarha-alue Helsingin kaupungin omistamille maille Vihtiin.

Noin 36 kilometrin etäisyydelle Helsingin keskustasta on nyt kaavoitettu 25 hehtaarin suuruinen alue Eerolanpalstat-nimistä ryhmäpuutarhaa varten. Rakennusvirasto selvittelee parhaillaan hankkeen kustannuksia ja sopivaa toteutustapaa. Kaupunginhallitus lopulta ratkaisee toteutetaanko hanke vai jätetäänkö se toistaiseksi vielä odottamaan suotuisampaa ajankohtaa. TeijoTalot on mukana tarjoamassa alueelle mökkivaihtoehtoa nro 8.

teijo-talot-eerola