Koti palaneen tilalle

Raju tulipalo tuhosi Janakkalassa kuusihenkisen perheen kodin viime kesänä Juhannuksen jälkeen. Koko Savikon perhe oli onneksi ulkona, kun palo syttyi keittiön hellasta. Perheen koko omaisuus tuhoutui täysin vanhan rintamamiestalon palaessa maan tasalle. Onneksi kuitenkin sattui tuulen suunta olemaan poispäin hevostallista sekä ulkorakennuksesta. Työt tallilla jatkuvat vanhaan malliin, sillä onhan osa perheen tuloista kiinni hevosista.

Ulkomajoitukseen talvea vasten

Uusi tilanne pakotti ajattelemaan ratkaisuja arjen asumiseen. Nukkumaan oli päästävä ja siitähän se ajatus sitten lähti, Savikon perhe tyhjensi perheen 100-vuotiaan vanhan ulkorakennuksen yhteistuumin. Ulkorakennuksessa oli kaksi huonetta, mutta ei sisävessaa eikä peseytymismahdollisuuksia. Perhe asuu tälläkin hetkellä siellä, kun muita vaihtoehtoja ei ollut.

Lainat eivät palaneet

Vaikka talo paloi, eivät lainat palaneet sen mukana. Vakuutus korvaa osan palaneesta talosta, mutta ne eivät edes riitä maksamaan pientä omakotitaloa. Perhe ystävineen ja auttajineen alkoivat selvittämään talopaketteja ja huolellisen selvitystyön jäljiltä he päätyivät Teijo-Taloon, joilta he saivat lupauksen talotoimituksesta neljässä kuukaudessa.

Varainhankinta käyntiin kodin saamiseksi

Savikon perheen hyväksi hankitaan varoja mitä erilaisemmin keinoin: hevoskalenterin tuotoilla, joulutapahtumalla ja niiden lisäksi yritykset voivat ostaa mainostilaa ystävän perustamalla Facebook-sivulta. Facebookissa on sivu nimeltään Koti palaneen tilalle, jonka avulla tiedotetaan rahankeräystapahtumista.

Loppu hyvin kaikki hyvin

Savikon perheelle toimitettiin 81 km2 Käpy-talomalli Joulukuun alussa 2015.

 

Sammutustyöt_menossa

Sammutustyöt menossa

Kaksi lasten nallea palon jäljiltä

 

Valmis sorapatja tontilla odottaa taloa.

Valmis sorapatja tontilla odottaa taloa.

Käpy asennettu tontille