Vihtiin kaavaillaan helsinkiläisille siirtolapuutarhaa

Mikäli suunnitelmat etenevät hallintokoneistossa suotuisasti, on helsinkiläisille tulossa lähivuosina uusi ryhmäpuutarha-alue Helsingin kaupungin omistamille maille Vihtiin.

Noin 36 kilometrin etäisyydelle Helsingin keskustasta on nyt kaavoitettu 25 hehtaarin suuruinen alue Eerolanpalstat-nimistä ryhmäpuutarhaa varten. Rakennusvirasto selvittelee parhaillaan hankkeen kustannuksia ja sopivaa toteutustapaa. Kaupunginhallitus lopulta ratkaisee toteutetaanko hanke vai jätetäänkö se toistaiseksi vielä odottamaan suotuisampaa ajankohtaa.

Eerolanpalstat tulee toteutuessaan olemaan yli 120 vapaa-ajan mökin kokonaisuus. Helsinkiläisten ympärivuotiseen käyttöön osoitettavat mökit varustetaan vesijohdoilla ja viemäröinnillä. Mökkialue sijoittuu vanhaan kumpuilevaan maalaismaisemaan Otalammen taajaman kaakkoispuolella, vanhan Porintien ja paikallistienä toimivan Laurintien väliin. Lähietäisyydellä on Helsingin kaupungin omistama Salmen ulkoilualue, joka tarjoaa hyvät puitteet sekä kesäiseen että talviseen ulkoiluun ja liikuntaan järvenrantoineen ja hiihtomaastoineen. Salmen kautta on yhteys Nuuksion kansallispuistoon.

Yleisölle tarjotaan jo tässä vaiheessa mahdollisuutta kertoa oma mielipiteensä ryhmäpuutarhaa varten laadituista mökkivaihtoehdoista. Sen voi tehdä osallistumalla kaikille avoimeen yleisöäänestykseen hankkeen omilla nettisivuilla eerolanpalstat.fi

 Teijo-Talot Eerola esittely

 Eerolan ryhmäpuutarhan alustavia näkymiä