Talorakentamisen myytit

Kauanko rakentaminen oikeasti kestää?

Puhutaan ensin perinteisestä tontilla rakentamisesta. Oli kyse sitten valmiselementeistä tai nk. pitkästä tavarasta rakentamisesta tontilla, niin työt alkavat maanrakennustöistä. Työt voidaan aloittaa rakennusluvan myöntämisen jälkeen ja niiden kesto on 4-7 viikkoa. Tämän jälkeen seuraa runkotyöt, n. 16 viikkoa. Sisätöiden tekemiseen menee n. 8 viikkoa, jotka tulee olla valmiina ennen loppukatselmusta. Kokonaisaika rakentamiseen on n. 29 viikkoa eli toisin sanoen 7 kk, mikäli ulkoilman olosuhteet eivät ole päässeet viivästyttämään aikataulua. Koko tämän ajan asiakkaan tulee huolehtia tontilla mm. rakennusmateriaalien vastaanottamisesta ja suojauksesta sateen ja varkaiden varalta, rakentamisen aikaisesta sähköstä, rakennusalueen siivouksesta ja rakennusjätteiden poiskuljettamisesta.

Teijo-Talojen toimintatapa uudistaa perinteistä rakennustapa-ajattelua. Teijo-Talon rakentaminen tehtaassa sisätiloissa voi alkaa jo paljon ennen maanrakennustöiden aloittamista tontilla. Maanrakennustyöt voidaan aloittaa vaikka vasta pari kolme viikkoa ennen suunniteltua talotoimitusta, jolloin tontti säilyy mahdollisimman pitkään koskemattomana.

Rakennusaika tehtaalla perustuksesta vesikatteeseen ja täydellisine sisustuksineen kestää n. 3-4 kk. Talo kuljetetaan tontille ja asennetaan vuorokauden aikana. Tämän jälkeen talossa voidaan suorittaa käyttöönottokatselmus ja talo on valmis vastaanottamaan asukkaat. Tontille ei jää rakennusjätteitä ja pihatyöt voi aloittaa vaikka heti.

Olethan tietoinen, mitä tarjouksesi oikeasti pitää sisällään?

Kun vertaat eri talotehtaiden tarjouksia, huomioi ainakin rahti. Teijo-Talon -toimitus on aina vapaasti tontilla asennettuna eli rahti sisältyy tarjoushintaan. Toinen huomion arvoinen seikka on ovatko materiaalit vain mukana, vai onko ne aidosti ja oikeasti oikeaan paikkaansa asennettuna, kuten Teijo-Talossa.

Kun vertailet tarjouksia, kannattaa myös muistaa, että Teijo-Talot on myöhemmin jopa siirrettävissä toiseen sijoituspaikkaan. Patentoitu nostomenetelmämme mahdollistaa rakennuksen turvallisen siirron ilman purkamista ja esteettisiä vahinkoja. Teijo-Talon arvo ei siis ole sidottu sijoituspaikkaansa ja talon voi esim. tilantarpeen muuttuessa vaihtaa uuteen – näin saa toteutettua muuttuneet tilatarpeet pelkällä välirahalla.

Katso myös Teijo-Talojen vaihtopörssi.