Mitä pitää ottaa huomioon omakotitaloon muuttaessa?

Muuttaessasi omakotitaloon, tulee sinusta oman talosi talonmies. Taloa ja sen laitteita pitää huoltaa ja kuntoa ylläpitää, jotta kotisi säilyy turvallisena asuinpaikkana koko perheellesi. Nykyisten rakentamismääräysten mukainen talo sisältää koneita ja laitteita, jotka asukkaan on pidettävä kunnossa. Laitetoimittajien takuuehdot monesti edellyttävät huoltotoimenpiteitä, joiden laiminlyönti siirtää takuuvastuun pois laitetoimittajalta.

Teijo-Talo -toimituksen mukana asiakas saa talonsa huoltokirjan. Kirjasta löytyy talon rakentamisseloste ja huolto-ohjeet. Siihen on myös kerätty rakentamisvaiheessa taloon asennettujen tuotteiden toimittajien alkuperäiset huolto-ohjeet ja takuulaput.

Olemme liittäneet huoltokirjaan myös yleisimmät huoltokohteet ja taulukot seurantaa helpottamaan. Tämän lisäksi kannattaa aina tutustua laitetoimittajan omiin ohjeisiin.

Huollettu ja hyvin ylläpidetty talo säilyttää arvonsa ja tuo turvallisuutta asumiseen.